lördag 25 juni 2011

Vem har tvingats lämna återbud?

Sent i går kväll upptäckte dottern att en av reserverna till Elitlägret hade fått veta att hon skulle följa med genom att någon annan gratulerade henne på Facebook. Genast uppstod frågan "vem är det som inte skall åka med"? Trots en del letande gick det inte att hitta vem som fått lov att avstå eller varför, däremot verkade det vara ytterligare en reserv som fått veta att hon skulle få åka på det "häftigaste i fotbollskarriären" (enligt många som varit där). Alltså är det två av de ursprungligen uttagna som tvingats tacka nej.

I dag har vi i alla fall fått verifierat att det inte är någon av de tre nuvarande eller den förra lagkamraten, det var ju skönt. Samtidigt måste det vara jättetrist för de som blivit uttagna men inte kan åka med, oavsett vem det handlar om. Exakt vilka det är lär vi upptäcka i morgon bitti när tjejerna samlas i Uppsala.

Tyvärr får man bara en chans till Elitlägret, är man inte uttagen eller inte kan åka nu kommer man aldrig dit. Kanske skulle det införas ytterligare chanser, ett Elitläger 16 och ett Elitläger 17? Då skulle det avdramatiseras lite och bättre synas att man alltid har chansen även om man inte kommer med som femtonåring. Skulle det göra att fler tjejer spelade fotboll längre och kanske fick en ytterligare drivkraft till att satsa vidare mot damfotbollen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar