torsdag 23 juni 2011

Målvaktshandskar

det är inte lätt att hitta målvaktshandskar anpassade för damhänder. Jag vet inte om alla andra dammålvakter har riktigt stora och breda händer men dottern har i alla fall normala damhänder, dvs någon centimeter smalare än en normal manshand med samma storlek.

Under de senaste säsongerna har dottern använt Reusch Xena som handske, det är en damhandske som är smalare än "vanliga" handskar och dottern tycker den sitter perfekt. Nu har den utgått och går inte längre att få tag i. Inför Elitlägret fanns det behov av att skaffa in ett nytt par handskar, vilket gjort att vi varit runt och provat en hel del varianter och även letat på nätet och via telefon efter ställen där det kanske kunnat finnas några Xena kvar. Tyvärr fick vi ge upp jakten och sikta in oss på en annan modell, vilket gjorde att jag åkte till Heby för att hämta två olika par Uhlsport i damstorlek.

Dessutom fick vi hjälp av en bekant med goda kontakter att hitta ett par Reusch Xena, antagligen det sista paret som går att uppbringa. Nu är dottern välförsedd till Halmstad och förhoppningsvis till hösten, vilket ger mer tid till att känna efter vilken handske som kan bli det nya förstavalet. Jag är dock förvånad över att det inte finns fler handskar anpassade för smalare händer, eller finns det fast de inte tas in av sportbutikskedjorna?

1 kommentar:

  1. Hej!

    Lite sent för kommentar kanske, men ändå. Jag är iofs man, men med ganska smala händer och kör Umbros Neo Pro-handskar. De som Hart har. Vet inte om de gör någon damvariant, men herrvarianten är ganska slimmad, och har fantastiskt grepp. Kanske kan vara ngt?

    Vänligen,
    Martin

    SvaraRadera