lördag 4 juni 2011

Avslutande match mot Stockholm

Återigen en dag med kanonväder. Kanon för oss i publiken alltså, det måste bli rätt jobbigt att träna och spela i värmen. Morgonens träningspass ägnades mest åt uppspelsövningar. De två målvakter som skulle spela eftermiddagens match fick ta det ganska lugnt och bland anant spela lite fotbollstennis med den gruppen av utespelare som skulle stå över dagens match. Efter lunch var det dags att möta Stockholm, som på papperet såg riktigt starka ut.
Uppvärmning inför dagens match
Målvakterna hade tillsammans med målvaktstränaren diskuterat vem som skulle spela vilken halva av matchen och beslutet blev att dottern skulle spela sista halvan. Matchen spelades i 3x30 minuter och Uppland lyckades hålla spelet väl uppe den första halvtimmen, med förstauppställningen på planen. Med bara någon minut till första pausvilan kunde Stockholm ta ledningen genom ett snyggt, och otagbart, skott.

I den andra perioden fortsatte Uppland att spela bra. Dottern kom in efter drygt 12 minuter för sin halva av matchen, och Stockholm hade inte någon riktigt bra chans under hela mellanperioden. Däremot var det riktigt nära att Uppland kunde kvittera, men bollen tog i ribban.
Nära kvittering för Uppland
De sista 30 minuterna tog Stockholm över helt. Dels började orken ta slut hos många av de Uppländska tjejerna, dels kastade man om spelarna ganska rejält i olika, och ovana, positioner. Man orkade bara skapa någon enstaka framstöt, det handlade mest om ett ganska stort Stockholmstryck mot det egna målet. Stockholm gör 0-2 på ett skott från samma position som man gjorde sitt första mål, skillnaden är bara att skottet går längs marken denna gång. Man gör även 0-3 efter en hörna. Dottern är bra med i spelet och gör egentligen inga misstag alls, men fyra riktigt bra målvaktsingripanden under perioden. Dels ett inlägg i straffområdet där hon tydligt tar bollen precis före den framrusande anfallaren, dels ett friläge där hon lägger sig och tar bollen. Hon stoppar också två skott med fina räddningar, först ett skott från nära håll som hon kan styra över ribban, sedan ett skott i samma hörn som 0-2 målet där hon hinner ner och rädda.

Räddning! Dottern styr bollen över ribban
Under matchen hör jag några andra spelarföräldrar som berömmer dotterns insats i målet och efter matchen får jag av målvaktstränaren höra att både Stockholms målvaktstränare och förbundskaptenen för F95-landslaget kommenterat hur duktiga bägge målvakterna var!