fredag 3 juni 2011

Första matchen för distriktslaget

I morse var det premiärdags, första matchen för distriktslaget F96. Västmanland stod för motståndet och precis som vi spekulerade om i går hade Uppland valt att spara "A-uppställningen" till morgondagens match mot Stockholm. Tre av mina gamla flicklagsspelare var med i dagens match och alla fick rejält med speltid, men kanske inte bara i de positioner de brukar spela på i klubblaget.
Tre Fannatjejer fångade på samma bild i matchen mot Västmanland
Västmanland var det bättre laget i en ganska tråkig fotbollsmatch. De vann med 3-1 till slut efter att Uppland tagit ledningen på ett snyggt mål efter en hörna. Domarna som dömer är också under utbildning, precis som spelarna, och gav en tveksam straff efter en "hands" på mållinjen från en av mina gamla flickspelare.
Straffmål till Västmanland, Linn i målet når den nästan
Efter lunch hann jag se Uppland möta Stockholm i F95, där man såg hur mycket skillnad ett år kan göra. Bra spel från båda lagen, men Stockholm var starkare på slutet. Dagen avslutades med ett nytt träningspass för F96-gruppen, där man fokuserade på förflyttningar i försvarsspelet och ett par olika uppspelsvarianter. Målvakterna körde återigen mest för sig själva, men var med som enda motståndare i uppspelsövningarna. Dottern och den andra målvakten som skall spela morgondagens match fick kliva av till den övningen och i stället titta på från sidlinjen.
Målvaktsteori. Hur svårt skall det vara, det är väl bara att fånga bollen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar