fredag 21 januari 2011

Sista träningen

I lördags hade jag min sista träning med flicklaget. Tyvärr var det bara fyra tjejer på plats, men vi gjorde det bästa av situationen. Först individuell teknik, driva och dribbla, sedan två varianter på en passningsövning, tvåmålsspel och till sist lite skott på mål.

Det är svårt att göra en bra träning med så få deltagare, det blir ganska begränsat i urvalet av övningar. Det var lättare för ett par år sedan när vi ofta var 20 (ibland fler) på inomhusträningarna även om vi då tyckte att det blev ganska mycket dödtid när inte alla kunde spela tvåmål samtidigt, utan några hela tiden fick sitta vid sidan om. Vi hade i alla fall hög intensitet i lördags, och mycket bollkontakt för alla spelare.

Lördagens träning var vår sista inför inomhuscupen nästa helg, tyvärr är det svårt att få inomhustider för ungdomsfotboll. Vi har i flera år försökt få tider även en vardagskväll i veckan, men det har inte gått. Kan man träna så att man är klar före 17.00 kan man hitta tider, alternativt brukar det finnas lediga tider efter 21.00. Det är tur att vi fått konstgräs även i Enköping, det ökar möjligheterna till träning under vintersäsongen, åtminstone i teorin. I praktiken har det varit väldigt mycket inställda tider fram till nyår, pga snön, och efter nyår är det väldigt begränsat med tider eftersom seniorlagens tider går före ungdomslagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar