fredag 28 januari 2011

Cupförberedelser

I helgen är det dags, årets upplaga av F96 Cup. Det blir femte gången som flicklaget arrangerar cupen, dessutom har vi arrangerat en lyckad utomhuscup för några år sedan, så det känns som om vi har rutin så det räcker. Konsten med att göra ett bra arrangemang är dock att inte låta det gå på rutin, allt måste skötas med stort engagemang. Jag hoppas och tror att vi klarar det även i år.

I kväll skall skolsalarna göras i ordning så att lagen får någonstans att sova. Vi har det väldigt bra med skolan precis intill idrottshallen, bara någon minuts promenad. Lördag morgon måste alla förberedelser göras i hallen, sätta upp sekretariatet, tejpa straffområdeslinjer, sätta upp kioskförsäljningen, mm. Till årets cup har vi hjälp av det ett år yngre flicklagets föräldrar vilket gör att vi, trots att några i vårt flicklag slutat, har fler som arbetar runt cupen än tidigare.

Innan i dag har det varit arbete med att bjuda in lag, sätta ihop spelschema, planera bemanning, hitta sponsorer, kontakta media för att få dem att skriva om cupen, köpa in priser, planera boende och mat, skaffa fram lotterivinster, beställa tröjor till matchens lirare, planera kioskutbud, mm.

Något som är riktigt kul är att de flesta lag som kommit på cupen ett år har kommit tillbaka ytterligare gånger. Samtliga föreningar som deltar i år var med även förra året. Det, tror vi, är det bästa beviset på att vi gjort det bra tidigare år. Nu gäller det bara att vi gör det minst lika bra i år så att alla deltagande lag åker hem och uppmuntrar sina F98-lag att komma nästa år. Från 2012 är det nämligen tänkt att cupen skall leva vidare som en årlig cup för 14-årslag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar