onsdag 26 januari 2011

Lunchdramatik

Dagens lunch blev kebabtallrik på en liten grillbar i närheten av kontoret. När jag och mina två lunchkompisar kom dit visade det sig att det var ytterligare ett antal personer från kontoret som också valt samma lunchställe. Efter att vi beställt vår mat kom ytterligare två kollegor in och beställde mat. Rena personalmatsalen.

Efter dem i kön stod en ensam man, som verkade arbetade på ett annat företag i närheten. Helt plötsligt drabbades han av något som såg ut som ett epileptiskt anfall, han skakade och blev helt okontaktbar. Ett kort tag tittade alla sig runt i panik innan en av mina kvinnliga kollegor tog tag i saken och gick fram för att kolla upp honom, samtidigt som en annan kollega ringde efter ambulans.

Anfallet varade kanske 2-3 minuter, det är svårt att bedöma tider i sådana situationer. Därefter låg han och blev gråblå i ansiktet innan han blev vänd i framstupa sidoläge. Det var en absurd situation, där låg han och såg mer eller mindre döende ut samtidigt som de fortsatte göra kebabtallrikar och tunnbrödsrullar. Jag fick min mat under tiden mannen hade sitt anfall och det kändes lite konstigt att sitta där och äta.

Efter ett par minuter kom ambulansen och under tiden hade mannen blivit lite mer kontaktbar. Han kunde ställa sig upp och själv sätta sig på båren, men han var långt ifrån helt ok. Precis samtidigt som ambulansen kom det två andra personer som arbetade på mannens arbetsplats, vilket gjorde att både ambulansmännen och vi fick ett namn på honom också. Det sista vi såg var att han lyftes in i ambulansen och att den kördes iväg. Vi får hoppas att allt slutade väl...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar