onsdag 19 januari 2011

Debut mot gamla lagkompisarna

Dottern har under vintern spelat futsal med nya klubben, vilket resulterade i en DM-seger och kommande SM-kval. Samtidigt har hon fortsatt spela med gamla klubben, dels några konstgräsmatcher med flicklaget, dels i inomhusserien i 7-mannafotboll med damlagets utvecklingslag.

Fotboll och futsal (5-manna inomhusfotboll) klassas alltså som olika sporter, vilket gör att man kan representera en klubb i fotboll och en annan i futsal parallellt.

Nu i helgen var det dock dags att för första gången representera nya klubben i fotboll också, lite nervöst naturligtvis. Men extra nervöst eftersom matchen spelades mot gamla klubbens utvecklingslag, det som hon själv redan spelat med under vintern. Dessutom med två gamla lagkompisar från flicklaget i truppen.

Hur gick det då? Jo, klar seger med 8-1. I ärlighetens namn kanske man skall erkänna att dotterns målvaktsspel inte var den avgörande faktorn för segern, men hon gjorde en klart godkänd insats efter en lite nervös inledning. Nu återstår det två ytterligare matcher i inomhusserien, varav den sista troligen blir en ren seriefinal mot gamla klubbens A-lag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar