måndag 21 februari 2011

Uppenbarligen fler som reagerade

I lördags "skämtade" programledaren Rickard Olsson i Melodifestivalen apropå att man skulle till Malmö nästa vecka. Han meddelade att där fanns de svenska mästarna i fotboll, medan det i Linköping inte fanns någon fotboll alls. Jag reagerade drekt och undrade om det skulle bli lite storm i ett vattenglas över att han missat att Linköpings FC är ett rätt hyggligt fotbollslag. Tydligen är han nu anmäld till granskningsnämnden.

Läser man kommentarerna på Aftonbladet handlar det mycket om att han sa "fotboll" och inte "damfotboll", det är de vanliga kommentarerna om att "damfotboll är så dåligt och ointressant jämfört med herrfotboll". Någon kommentator noterar att även svensk herrfotboll är rätt dålig jämfört med proffsligorna.

Visst är det skillnad på dam- och herridrott, oavsett sport, men gör det skillnad på var gränsen för elit går? Var Kajsa Bergqvist bäst i världen i "damhöjdhopp"? Är Anja Pärssons alla VM-medaljer mindre värda eftersom det är "damutförsåkning"? Det kanske är dags att komplettera Svenska Dagbladets bragdmedalj med en motsvarande för damidrottare, så att vi inte riskerar att blanda ihop "riktigt idrott" och "damidrott". Kanske Svensk Damtidnings bragdmedalj då? Dessutom behöver vi ett Jerringpris för bara damidrottare, ett s.k. "Kärringpris"....

1 kommentar: