onsdag 9 februari 2011

Möte med fritidschefen

Gamla föreningens ordförande och jag var och träffade den nya fritidschefen i dag. Det visade sig naturligtvis att vi redan kände varandra då han är ledare i en annan förening och gick en ledarutbildning jag höll hos dem för ett par år sedan.

Vi ville diskutera konstgräs! Dels ville vi ta upp frågan om de luddiga prioriteringsreglerna och fördelningen av tider mellan ungdomsverksamhet och seniorverksamhet, dels konkret att man skulle titta på den snedfördelning vi upplever att det är med tilldelningen mellan olika föreningars ungdomsverksamhet.

Vi pratade också om kommunens förhoppningar att kunna anlägga en ytterligare konstgräsplan och vår förhoppning att den då byggs på den anläggning där vi brukar bedriva vår verksamhet och inte där den sista grusplanen finns i dag. Fritidsnämnden håller med oss, det är bättre att lägga konstgräsplanen där det finns verksamhet i stället för att tvinga verksamheten att transportera sig till konstgräsplanen. Vi hoppas att de kan övertyga tekniska nämnden och politikerna om detta enkla och självklara resonemang, men det är långt från säkert.

Vi gick hem med ett löfte om att man skulle titta på snedfördelningen i år och, framför allt, bli bättre tydligare med prioriteringsreglerna till kommande vintrar. Det verkar finnas en stark önskan att frigöra mer tid för ungdomsverksamhet på konstgräset, vilket vi ser mycket positivt på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar