söndag 6 februari 2011

Jämlikhet?

Denna helg är det pojkcup i Idrottshuset. Det är elitklubben som arrangerar för 31 året och man kör både P16 och P14. Självklart är det den som varit inspirationen när vi själva startade vår tjejcup, som gick av stapeln för femte gången under förra helgen.

Inför tjejcupen kom det in en mindre notis i lokaltidningen och efter cupen fick vi, i fredags, se en dryg halvsida i tidningen. Bevakningen från lokaltidningen var bättre både 2009 och 2010, med fler bilder och egenkomponerad text.

I fredagens tidning fanns det också en kvartssida inför pojkcupen och redan i lördagens tidning var det en kvartssida om premiärmatchen i cupen, där ett lokalt lag spelade. Följer man det normala mönstret kommer det att vara en halvsida i måndagens tidning och två till tre sidor i tisdagens tidning med mycket bilder och reportage från pojkcupen.

Är verkligen nyhetsvärdet så olika mellan pojkfotboll och flickfotboll? Det är ungefär lika många lokala lag med i respektive cup, det borde alltså vara ungefär lika många föräldrar (och därmed läsare) som är intresserade av att läsa om cupen? Är skillnaden mer än att pojkar spelar riktig fotboll och tjejer spelar flickfotboll, beror det även på vilken förening som arrangerar?

Missförstå mig rätt, vi är jätteglada att det skrivs om vår cup men tycker naturligtvis att det vore kul om det skrevs lika mycket när tjejfotboll ockuperar Idrottshuset en helg som det gör när det är pojkfotboll, pingis eller annan idrott...

Bollstanäs SK segrade i tjejcupen förra helgen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar