söndag 3 juli 2011

Precis vad damfotbollen behöver - INTE

Samtidigt som det skapas ett naturligt intresse med ett stort mästerskap på damsidan hör man också mycket skitsnack. "Det är inte riktig fotboll", "damspelare är för dåliga", "det går så långsamt", "skjuter man bara högt så kan inte målvakterna hoppa", osv. Det klagas också en del på domarnas insatser, trots att missarna inte är fler än de är i ett herrmästerskap. Antagligen är nivån och rutinen lägre hos de kvinnliga domarna i ett dam-VM än hos de manliga motsvarigheterna i ett herr-VM, mycket beroende på att det finns så mycket färre aktiva domare att välja mellan.

Tyvärr gavs alla belackare vatten på sin kvarn i dagens match mellan Australien och Ekvatorial Guinea, kolla själva ca 30 sekunder in i klippet nedan eller titta på bildspelet på Aftonbladet.


Kanske inte riktigt den uppmärksamhet man vill ha runt VM. Jag hoppas att FIFA går ut och tydligt markerar att man inte är helt nöjda med domarens insats i just denna situation. Som tur är kunde Australien trots allt vinna matchen med 3-2, så förhoppningsvis blir inte tabben avgörande för VM-turneringen som helhet (till skillnad från missen i herr-VM senast mellan England och Tyskland).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar