fredag 22 juli 2011

Knäskadad

På sista matchen på Elitlägret kolliderade dottern med en medspelare under en utrusning. Direkt efter matchen värkte knät och var svullet. Vi lindade med elastisk linda, som hon sedan behöll på under hemresan. Sedan dess har det varit två veckor vila från fotbollen, men i måndags på första träningen började knät ömma igen efter att hon slängt sig några gånger. I tisdags fick hon avbryta träningen för att knät värkte.

I onsdags ringde vi till Idrottsskadecentrum i Uppsala och fick en tid i går eftermiddag. Efter en ganska utförlig intervju om vad som hänt och frågor om när och hur det gjorde ont i knät, gjorde de en undersökning av knät. Han drog och vred och tryckte på olika sätt och kom snabt fram till vad som var problemet. Det visade sig vara en skada på Medial Collateral ligamentet eller "ledbandsskada i knät" som vi lekmän skulle kalla det.
Nu blir det rehabträning och ingen fotbollsträning, till att börja med en dryg vecka. Eventuellt kan hon spela höstens första seriematch nästa söndag, därefter återbesök i Uppsala på måndag 1 augusti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar