söndag 31 juli 2011

Förlust trots bra insats

Höstsäsongen startade med hemmamatch mot IFK Mariehamn. Trots att dottern egentligen behövt vila sitt skadade knä fick hon ställa upp i brist på alternativ på målvaktspositionen. De åländska tjejerna visade upp ett fint passningsspel men det märktes att båda lagen hade det jobbigt i värmen.
Bra kamp mot Mariehamn
Trots ett ganska tätt försvarsspel kunde Mariehamn skapa två riktigt bra chanser i första halvlek. Den första var ett ribbskott där man enkelt fick skjuta igen på returen, men dottern sträckte ut och räddade snyggt till hörna. Deras andra chans kom på tilläggstid och resulterade tyvärr i ett lite snöpligt mål precis före halvtidsvilan.

Kampen fortsatte i andra halvlek och Mariehamn fortsatte ha ett visst övertag, framför allt skaffade man sig ett antal hörnor men man hade också ett par bra skottförsök. Håbo jagar kvittering och får också ett par halvdana möjligheter.
Svårt att komma igenom det åländska försvaret
Situationen ovan gav en frispark i bra läge, med bara minuten kvar. Det blev sista chansen att kvittera men tyvärr gick skottet utanför och matchen slutar 0-1. Som jag ser det hade det inte varit orättvist om man delat på poängen i dag, men nu blev det inga poäng alls.
Ett ömmande knä direkt efter matchen
När det nu ändå inte blev poäng är frågan om det var rätt eller fel att dottern spelade trots sitt knä? Helt klart är att hon gjorde ett bra jobb i mål, det hade antagligen blivit större siffror om någon annan behövt dra på sig målvaktströjan. Samtidigt får man noll poäng oavsett hur stort man förlorar...