fredag 19 augusti 2011

Sirap i klockan?

Strålande spel och 1-0 i första halvlek, jobbigt nervöst i andra halvlek och det kändes som om klockan aldrig skulle tugga fram till 90 minuter. Till slut gjorde den det och en viktig seger kunde bärgas.
Anna Larsson kunde äntligen spela igen (bilden från ett tidigare tillfälle)
Under första halvlek kunde laget spela ut motståndarna med ett fint passningsspel och bra rörlighet. Det gav flera bra möjligheter och ett snyggt nickmål av Anna Larsson. Dottern stod och frös i regnet och hade endast ett par långbollar och några tillbakaspel att jobba med.

I andra halvlek blev det jobbigare. I takt med att mörker och regn tilltog pressade Upplands-Ekeby på för att få till en kvittering. Redan tidigt i halvleken hade de två bra avslutsförsök och de fick ett antal farliga lägen på hörnor och frisparkar. I mitten av halvleken var det riktigt nära men dottern sträckte ut och lyckades styra undan bollen vid stolproten. Det skapades naturligtvis en del chanser även åt andra hållet, framför allt ett bra friläge där det borde blivit 2-0 men målvakten lyckades ta bollen från anfallaren.

Bredvid planen blev vi blöta och nervösa, det kändes som om klockan kröp fram. Precis vid 90 minuter fick laget en hörna, men motståndarna kunde vinna tillbaka bollen och starta en sista kontring. Lyckligtvis fick man stopp på bollen på mittplan och domaren kunde blåsa av matchen. Skönt!