lördag 27 augusti 2011

Borde fått minst en poäng

Bortamatchen mot Rimbo började på sämsta möjliga sätt, men är man inte vaken från start kan det gå så. Redan efter 56 sekunder gjorde Rimbo 0-1.
0-1 alldeles för enkelt och alldeles för tidigt.
Rimbo har fördelen av medvind i första halvlek och har mest boll, även om det spelmässigt är ganska jämnt. Det skapas en del halvchanser åt båda håll, men inga riktigt farliga avslut på mål. På en hörna kan Rimbo utöka till 0-2 efter ett droppvolleyskott.
0-2 på ett lite tursamt skott efter hörna
Sidbytet i halvtid ger medvind i andra halvlek. Det blir även lite medvind spelmässigt. Drygt tio minuter in i halvleken kommer reduceringen och bara två minuter senare borde det vara kvitterat, men anfallaren får ingen träff alls på skottet ensam med målvakten. Hela halvleken blir en lång jakt på kvittering, men det räcker inte riktigt fram.
En tuff närkamp i jakten på kvittering
Dottern var tveksam till spel inför matchen, hon är rejält förkyld men med Iprenmannens hjälp kunde huvudvärken hållas borta i 2x45 minuter. Det märktes dock inget på hennes spel att hon var hängig, hon var bra med på det hon kan vara med på och tvingas till två rejäla räddningar i andra halvlek. Den bästa räddningen, ett friläge precis framför mål som hon blockerar, visar sig dock inte vara någon officiell räddning eftersom det kommer en sen avblåsning för offside efter att hon motat bollen.

Matchen slutar 1-2 vilket inte känns rättvist alls, men det är ju så enkelt att den om gör flest mål får de tre poängen. Nu gäller det bara att fortsätta ta fram samma fina spel och visa kämpaglöd i de återstående matcherna. Med lite mer tur, och lite bättre avslut, finns fortfarande chansen att hänga kvar i trean!