måndag 18 juni 2012

Utespelare

Dottern har varit lovad att få spela lite som utespelare i U-laget i division 6. Nu när hennes knä är helt bra blev det möjligt i bortamatchen mot Danmark 2. Matchen började riktigt illa med underläge 0-2 redan efter 6 minuter. Direkt efter det andra målet byttes dottern in och spelade vänsterback i ungefär 10 minuter, tills orken tog slut.
1-2 över målvakten
Medan hon var på planen hann man reducera på en snyggt slagen frispark, som gick in över målvakten. Efter 10 minuter på bänken kom dottern in igen, denna gång som högerback. Återigen spelade hon cirka 10 minuter innan lagledningen ropade av henne.
Dottern som tuff ytterback
Mot slutet av halvleken kom spelet igång bättre och man kunde gå från 1-3 till 4-3, varav det sista målet gjordes på tilläggstid. I andra halvlek startade dottern som vänsterback i en dryg kvart innan hon gick av för att återkomma som högerback under sista knappa kvarten. Matchen såg ut att avgöras när man gjorde 5-3, men Danmark kunde reducera, innan det på slutet rann iväg målmässigt till 9-4.
Snyggt nickmål efter snygg hörna
Dottern hade jättekul som utespelare, även om hon var enormt trött i benen. Hon spelade totalt 50 minuter av matchen och gjorde det riktigt bra, inga baklängesmål så länge hon var på planen. Vi får hoppas att hon får fler chanser att spela utespelare, som komplement till att vara målvakt.