lördag 16 juni 2012

AIK Panaxia Cup

Dottern åkte med F97-laget på Panaxia Cup i går. Gruppspelet lottades på plats och första matcherna spelades på fredagskvällen. Man fick en bra start och besegrade Hammarby med 1-0.

I morse packade vi övriga i familjen, inklusive hundarna, in oss i bilen för att åka till Hallstavik och se de sista två gruppspelsmatcherna. Första matchen spelades mot Bele-Barkarby, som också hade vunnit sin match i går.
Kämpigt mot Bele-Barkarby
Det var mer kamp än skönspel och det spel som var dominerades av Bele-Barkarby. De hade också de flesta och bästa chanserna, bland annat en mycket bra frispark och ett flertal farliga hörnor. Dottern kunde dock mota allt de skapade och matchen slutade 0-0.

Som avslutning på dagen mötte man Sundsvall. Eftersom man spelade före den andra matchen i sista omgången visste vi att det behövdes minst oavgjort för att vara säkra på avancemang till slutspelet. Sundsvall hade mest boll och spelade bra fram till avslutningslägena, medan ESK var farligare i sina framstötar. Matchens enda mål kom på ett skott efter en hörnsituation, där målvakten är på bollen men tappar den.
Försvarsarbete mot Sundsvall
Segern innebär att man går obesegrade genom gruppen, och utan insläppt mål, vilket ger en andraplats i gruppen bakom Bele-Barkarby på sämre målskillnad. I morgon bitti spelar man kvartsfinal mot Vasalund och om man vinner den är man garanterade ytterligare två matcher.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar