söndag 29 april 2012

Seriepremiär

Jag har haft en fotbollsintensiv helg som avslutades med dotterns seriepremiär i Skuttunge. Både lördag och söndag morgon har jag observerat på F98-matcher. I dag bar det sedan direkt av till Uppsala för upptaktsmöte med de övriga i F98-teamet. Vi pratade om hur vi skall arbeta och fick en chans att lära känna varandra. Som avslutning på den träffen såg vi Sirius dammatch.

Jag avvek i halvtid för att hinna ta mig ut till Skuttunge i tid för dotterns seriepremiär. Båda lagen hade svårighet med att kontrollera bollen på naturgräset, även om det drabbade dotterns lag mest då Skuttunge spelade lite rakare spel. De hade också ett litet övertag i bollinnehav och två riktigt bra chanser på mål, dels ett löst skott mot krysset om dottern plockar, dels ett bra markskott precis i slutet av halvleken. Där hinner dottern ner och rädda och får hjälp av en medspelare att slå undan returen.
En Skuttungehörna i första halvlek
I andra halvlek får man en smakstart. Skuttunge slår en lång boll mot mål direkt på avspark, som dottern tar hand om. Med en lång utspark når hon en anfallare som släpper bollen vidare och pang så sitter ett skott i krysset, bara 32 sekunder in på halvleken.
Kamp om bollen
I andra halvlek spelar båda lagen ett likartat spel. Gräset inbjuder inte till småpassningar, så det blir ganska många långa bollar upp i banan. Skuttunge får två riktigt bra frilägen men dottern går ut och tar båda.

Rensning i försvarsspelet
Matchen slutar med seger 3-0, en riktigt bra start på seriespelet. Kul också för dottern att få hålla nollan när hon gör en så bra match.