tisdag 15 maj 2012

Match i Månkarbo

Eftersom matchen förra helgen blev uppskjuten då motståndarna hade ont om spelare blev det en ytterligare bortamatch som lagets andra match. Av de åtta motståndarlagen är det tre lokala lag, två lag från Uppsala och tre lag dit det är lite längre att åka. Allra längst är det till Månkarbo, men nu är två av tre längre resor avklarade.
Kamp i inledningen av matchen
Redan inledningsvis tog bortalaget kommando och 1-0 kom redan efter 7 minuter. Resten av halvleken var det mesta spelet på mittplan, med lite fördel för ESK. Tyvärr tog man ofta lite för lång tid på sig med bollen, gärna en liten extra touch för att lägga den tillrätta, annars hade övertaget varit större. På övertid, orsakat av en huvudskada, fick man en frispark som målvakten inte kunde hålla, vilket gav 2-0 till halvtidsvilan.

Undanrensning efter hörna
I andra halvlek var man mer beslutsamma, både i närkamperna och med bollen. Det, kombinerat med att flera av hemmalagets spelare verkade helt tappa orken, gjorde att man kunde skapa ett antal chanser framåt. Med bara 10 minuter kvar att spela kom 3-0, vilket definitivt avgjorde matchen. Tyvärr kan hemmalaget reducera med matchens sista spark, när endast två spelare löper hem mot en motståndare och bägge två står och tittar när hon får prickskjuta bollen in i mål via stolpen. Direkt på avspark blåser domaren av och matchen slutar 3-1.
3-0 rullas in enkelt efter att målvakten rundats