torsdag 13 oktober 2011

Vad händer nu då?

I går kväll var dottern och övriga spelare i laget kallade på möte med styrelsen om framtiden. Det fanns förhoppningar att någon eller några av de spelare som tidigare lämnat klubben eventuellt också skulle vara med, men samtliga 21 närvarande spelare kom från årets spelartrupp.

Av dotterns redogörelse från mötet verkar det som om det inte finns någon större framtid för Håbos damlag, åtminstone inte om man vill fortsätta utvecklas på en högre nivå. Flera spelare kommer helt att sluta med fotboll, ett antal var inne på att kanske gå till Knarrbacken, den andra lokala klubben, i division 5, alternativt ta en diskussion med spelarna där om att spela tillsammans nästa år oavsett vad laget kommer att heta. Men där lär verksamheten anpassas till dem som spelar där, med 1-2 träningar per vecka och match för dem som kan på helgen, vilket inte riktigt blir tillräckligt utvecklande för den som är ung och vill satsa på fotbollen.

Ett par spelare hade redan bestämt sig för att hitta nya lag som satsar framåt, och det är väl även den vägen dottern måste gå för att fortsätta sin fotbollssatsning. För tillfället kan Håbo endast erbjuda en inomhustid på tisdagar kl. 20.30-22.00 och möjlighet för "dem som vill satsa" att träna ihop med P97-laget.....

Vi började redan i går kväll fundera över vilka möjligheter det kan finnas att få bra träning, och på sikt bra matchning, under vintern och framåt. Vi vet redan nu att hon kan fortsätta träna med Västerås IK när de kör igång igen i november, förhoppningsvis får hon även fortsätta träna med Danmark-Sirius när de kör igång igen i november. Fram tills dess får vi försöka hitta ytterligare möjligheter till bra träning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar