söndag 30 juni 2013

Vårsäsongens sista match

Sista matchen för vårsäsongen, i division 2, spelades hemma mot Östervåla i måndags kväll. Jag hade tagit ledigt från mitt eget lags träning och kunde på så sätt vara på plats för min första match på Klinta IP. Senast dottern mötte Östervåla blev hon trampad på tummen av deras speciella målskyt Åsa Wall i samband med ett mål, vilket höll på att kosta henne platsen på Elitlägret.

Matchen startade i högt tempo. Östervåla har ett ungt lag och även om många av tjejerna är talangfulla så blir deras sätt att spela lite mer "flickfotbollsaktigt", man sätter inte samma press på bollhållaren som andra lag, man går gärna på egna snabba långa bollar mot anfallare och man har inte samma fysiska styrka i närkamperna.
Full fart på Östervåla, här i form av ena tvillingen Lindström
Även Irsta började i högsta fart, något vi inte varit vana att se. Man dominerade spelat och kom fram i flera anfall, dock utan den riktiga skärpan i sista passningen eller avsluten. Vi satt och väntade på ledningsmålet men hade inte förväntat oss att det skulle vara Östervåla som gjorde det. Naturligtvis var det Åsa Wall som trixade och vände bort tre försvarare innan hon kunde vika in bollen i ena burgaveln. Dottern var på bollen men kunde inte hindra den från att gå in.
Och här anfaller andra tvillingen Lindström
Irsta fortsatte att jobba på offensivt och lyckades till slut få in en kvittering efter hörna, strax innan halvtidspausen. I andra halvlek var det Irsta som försökte spela mest boll, men Östervåla var hela tiden farliga med sina långa bollar på löpande anfallare. Dottern jobbade som vanligt långt ut och kunde bryta flera långbollar innan anfallarna hann fram.
Kvittering till 1-1
Närmast för Östervåla var det en gång när Åsa Wall var den som löpte fri och dottern hann ut lagom för att få till ett motlägg. Bollen studsade iväg åt sidan och till vår lättnad hann en Irstaförsvarare fram först. Som tur är kom dottern ut med sådan kraft att Åsa ramlade i backen, annars hade det kunnat bli riktigt farligt.

Trots tappra försök lyckades inte Irsta få till något mer mål, vilket gör att matchen slutar 1-1.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar