fredag 21 juni 2013

Viktig seger i Arboga

På tisdagskvällen var det bortamatch i Arboga. Jag hade turen att komma hem tidigt från jobbet och kunde därför hinna åka med, annars är det lite klurigt med vardagsmatcher på bortaplan. Arboga låg inför matchen en poäng föra Irsta fast med en match mer spelad, det som i media brukar kallas "sexpoängsmatch".
Dottern jobbar långt ut från målet

Arboga började matchen bra och hade en boll som en Irstaförsvarare lyckades rensa på mållinjen, men det var Irsta som gjorde första målet. En spelare sprang sig fri och tog ett avslut ur snäv vinkel men bollen tog i ribban. På returen hann nästa Irstaspelare först och kunde slå in ledningsmålet.
1-0 till Irsta
Irsta kunde sedan gå ifrån till 3-0 innan Arboga hann få till en reducering till 3-1 i halvtid, vilket kändes som ett bra resultat för Irsta då halvleken var ganska jämn och Arboga nog hade haft aningen fler målchanser.
Duell efter en hörna
I andra halvlek tappade Arboga suget lite, framför allt efter att Irsta gjort sitt fjärde mål. De skapade dock fortfarande en del farligheter, främst genom att de fick flera hörnor. Deras bästa chans var ett fint lågt skott intill stolpen som dottern gjorde en snygg enhandsräddning på.
Arbogatjejerna orkade inte jobba hem ordentligt i andra halvlek
I takt med att Arboga tappade orken kunde Irsta öka på sin målskörd. Matchen slutar 6-1 och ger en bra skjuts uppåt i tabellen för Irsta.