söndag 28 april 2013

Premiärhelg

Då var seriepremiären avklarad. För min del skedde det redan i går när herrlaget jag är med och tränar vann sin premiär med 5-0. För dottern var det premiär i dag, mot Forsby. Förra året skiljde det två divisioner mellan lagen. Forsby spelade då i div 2 och Irsta i div 4. I dag skiljde det inte mycket alls...
Det var Forsby som hade kommandot i första halvleken, delvis hjälpta av medvinden men även av att Irstaspelarna var lite för försiktiga i närkampsspelet. Trots spelövertaget skapade man inga riktigt farliga målchanser, bara ett par instick som dottern kunde hinna innan anfallaren och lite röriga situationer efter hörnor. Irsta skapade inte mycket alls i anfallsväg och halvleken slutade 0-0.

I andra halvlek klev Irstaspelarna in bättre i närkamperna och kom högre upp i banan, även här hjälpta av medvinden. Efter en hörna träffade man stolpen, matchens så långt farligaste möjlighet.
Men det var Forsby som skulle ta ledningen. Irstaförsvaret somnade till lite i en situation, möjligen trodde man det var offside, och en Forsbyspelare kunde komma fri och skjuta 0-1 från straffområdesgränsen. Möjligen trodde vi på läktaren då att det kunde bli svårt att komma tillbaka, med Irstaspelarna fortsatte kämpa och fick till en kvittering då ett rejält långskott letade sig in bakom målvakten. 1-1 höll sig matchen ut och Irsta tog därmed sina första poäng i division 2.

Nu i kväll haltar dottern omkring eftersom hon blev trampad på knäet av en motståndare i en närkamp, men trots det är hon rätt nöjd med matchen.