fredag 19 april 2013

VLT Cupen

Västmanlands variant på Upplandscupen heter VLT Cupen och spelas som en cup, inte med gruppspel. Delvis kan det kanske bero på att det är lite färre lag, endast 7 lag anmälda i damcupen i år. Hursomhelst skulle Irstas match mot Västerås IK i VLT Cupen bli dotterns tävlingsdebut för nya klubben.

Det blev mest försvarsspel för Irsta

Första halvlek fick vi se ett bollförande VIK mot ett defensivt Irsta. Man gick inte upp i någon högre press ens när VIK ett par gånger fick starta spelet via egen målvakt. Trots sitt spelövertag skapade inte VIK så många farligheter, ett par hörnor och ett par inlägg var det som var farligast. Man lyckades dock göra ett mål och kunde gå till halvtidsvila i ledning.
Dottern först på bollen på VIKs första hörna
Andra halvlek inleddes med ett mer fartfyllt spel från VIK. Man envisades dock fortfarande att alltid försöka komma runt på en kant och det blev därmed inte farligt så ofta. Man lyckas ganska tidigt i halvleken öka på sin ledning och strax därefter tar Irsta sin bonusstraff, tyvärr ganska dåligt slagen så att VIK-målvakten kunde rädda den.

0-2 ned och med bonusstraffen avverkad började Irsta våga sig mer framåt vilket gav anfall åt bägge håll. Dels skapade Irsta ett par chanser, dels bjöds VIK på ganska stora ytor i sitt offensiva område. Man lyckades göra ett tredje mål också innan matchen var över, men det känns ändå som om Irsta ska vara mer nöjda med 0-3 än VIK ska vara.
Hårt trängd i en tilltrasslad situation
Med bara fyra minuter kvar att spela blev det sedan helt mörkt när belysningen slocknade. Den kom dock igång igen och matchen kunde fullföljas. Positivt att ta med från matchen var att försvarsspelet fungerade ganska bra. Mindre positivt är att det saknades både kreativitet och mod centralt och i offensiven. Kan man bara börja våga spela boll, och kanske hitta någon som kan kliva in och göra målen, så finns det gott hopp inför seriestarten...