måndag 8 april 2013

Dubbla matcher i helgen

I lördags vann dotterns lag sin första träningsmatch för säsongen när man mötte IFK Täbys U-lag. Första halvlek spelade man riktigt dåligt och det var Täby som tog initiativet i matchen. Dottern får göra två bra räddningar i första halvlek, varav den ena var en dubbelchans där hon på något sätt hann stoppa även det andra avslutet från nära håll.

Efter ungefär en kvart lyckas man komma fram i ett bra anfall, där en väggpass gör att en spelare kan springa sig fri och slå ett inlägg, som sedan skarvas in i mål till 1-0. Efter målet jämnar spelet ut sig, men det är fortfarande många felpass och få spelare som försöker hitta ytor att bli spelbara på.

I andra halvlek ser passningsspelet bättre ut och man kan styra spelet. De möjligheter Täby skaffar sig är oftast via spelvändningar och då är dottern bra med på djupledsbollarna. I matchens sista minut lyckas man sedan göra 2-0 när ett inlägg blir lite snett och letar sig direkt in i mål. Första segern med nya laget och dottern får välförtjänt hålla nollan.

På söndagen var det match mot blivande seriekollegan Kolsva. Första halvlek ser visserligen lite bättre ut än lördagens förstahalvlek, men inget av lagen spelar särskilt bra fotboll. Det verkar vara nervöst och vi får se många både felpass och felbeslut. Irsta är ändå det lag som har mest boll och skapar flest försök till chanser framåt, även om det egentligen aldrig blir farligt. Precis före halvtidsvilan släpper man in 0-1, vilket inte känns som om det speglar matchbilden alls.
Andra halvlek blir betydligt bättre än första. Helt plötsligt vågar man hålla i boll och leta bättre passningsalternativ. Helt rättvist kan man kvittera till 1-1 innan Kolsva återigen tar ledningen. Men man kämpar sig tillbaka och kan återigen kvittera. Mot slutet av matchen trycker man på för ett segermål, men lyckas inte riktigt med avsluten.
Dottern som utespelare
Matchen slutar 2-2 men med mersmak för Irsta. Det bådar gott inför serien. Dottern är utespelare och börjar på bänken. Hon får speltid i slutet av respektive halvlek, som högerback, och är pigg och aktiv.