måndag 13 maj 2013

Fortfarande obesegrade

En lång fotbollshelg avslutades med Irsta mot Gagnef. Irsta inledde bra, men tio minuter in i matchen började man tappa övertaget. Mycket slarv i passningsspelet och bristande energi på planen ledde till att Gagnef kunde ta över kommandot.
Pressade av Gagnef
Man hann med en bra chans efter ett inlägg, men bollen knäades rakt på målvakten. Det var i stället Gagnef som hade halvlekens bästa chans med ett högt skott som dottern lyckades tippa till hörna. Gagnef kom även igenom den ganska långsamma backlinjen flera gånger, men dottern var bra med på frilägena.
Nick över efter hörna
Irstas enda övriga möjlighet i första halvlek var en nick över efter en bra slagen hörna. Gagnef kunde ta ledningen efter en situation där fyra försvarare inte kunde få bort bollen i eget straffområde och ett välplacerat avslut intill stolpen letade sig förbi dottern.

I andra halvlek började man med lite mer energi, men oförmågan i passningsspelet kvarstod. Allt för många bakåtpass när man helst skulle försökt ta sig framåt, det är inget fel med att vända bakåt på rättvänd medspelare men det är dumt att slå bollen på en markerad medspelare när man i stället kan vända upp och vinna mark på egen hand.
Målskott
Så lyckades man ur nästan ingenting skapa ett bra anfall där man även fick till ett avslut på mål. Och inte para på mål, utan i mål till 1-1. Kanske inte rättvist baserat på matchbilden, men skönt för oss i hemmapubliken.

Både före och efter målet var det Gagnef som var farligast även i andra halvlek och dottern fick avvärja i flera fria lägen. Sista minuterna svängde spelet fram och tillbaka när bägge lagen försökte få till ett segermål, skillnaden var bara att Gagnef normalt nådde fram till straffområdet i sina försök medan Irsta oftast blev av med bollen på mittplan.
Dottern avvärjer ett av många Gagnefförsök
1-1 och fortfarande obesegrade är fullt godkänt, även om spelet inte får godkänt. Dottern fick beröm av en motståndare efter matchen, vilket alltid är kul.