fredag 9 november 2012

Ingen lycka i Cup Kommunal

I kväll inleddes gruppspelet i Cup Kommunal. Uppland har fått hemmaplan och spelar därför fredag och söndag. Dagens motståndare var Gotland, det som på förhand borde vara det enklaste motståndet.

Man fick också en smakstart med 1-0 redan efter 7 minuter. Man har också mest boll i första halvlek, men Gotland var mycket farligare när de väl kom framåt. Uppland verkade hellre leta spelalternativ bakåt än att vilja ta bollen framåt, något som flera gånger försatte laget i farliga lägen. Det är tur att dottern är så bra med i spelet med fötterna. Bakåtspelandet innebar att både mittfält och försvar kom väldigt långt ner i banan och att avståndet mellan mittfältare och anfallare blev för stort. De gånger man anföll fick man sällan med några spelare i anfallen och även här sökte man ofta hellre en bakåtpassning än att våga gå på mål. Efter 20 minuter kvitterade Gotland, vilket stod sig halvleken ut.
Uppländsk hörna - resultatlös som alla hörnor i matchen
Andra halvlek var inledningsvis spelmässigt jämnare än den första. Ett feldömt inkast i 48 minuten, där Gotlandsspelaren får inkastet trots att alla utom assisterande domaren såg att hon var sist på bollen, blir kostsamt för Uppland. En halvdålig rensning går till en Gotlandsspelare som drar till och får på en kanonträff. Dottern slänger sig och är nära att nå bollen, men det blir 1-2 till Gotland.

Ju längre matchen lider, ju mer trycker Uppland på. Men det finns ingen skärpa framför mål och man missar flera riktigt bra mållägen. Resultat står sig matchen ut, vilket ger ett tufft läge för Uppland inför fortsättningen.
Straffläggning efter matchen
Eftersom det finns risk att det inte går att skilja lag åt på poäng och målskillnad har man alltid en straffläggning efter matchen ifall det skulle behövas ytterligare en skiljeparameter. En Uppländsk straff utanför och en Gotländsk över, efter att hon först försökt slå straffen före domarens signal, innebar att det stod 4-4 efter de första fem straffarna. Dottern var visserligen rejält nära att rädda Gotlands femte straff, men nära räcker ju inte. I sjätte straffomgången sköt Gotland återigen över och Uppland kunde vinna straffläggningen.
Dottern haltar av efter matchen
I morgon möts Gotland och Gestrikland. För Upplands del måste man hoppas på en knapp Gestrikeseger, då kan man fortfarande ha chans att gå vidare genom att besegra Gestrikland på söndag. Dottern fick en spark på knäet redan i början av första halvlek i dag och är rejält svullen. Tur att det är matchfritt i morgon så att hon får vila det inför söndagsmatchen.