söndag 11 november 2012

Bragdartad seger i Cup Kommunal

Det var många som inte trodde på Upplandstjejerna inför Cup Kommunal, och ännu färre efter förlusten mot Gotland. Men i går när vi såg Gestrikland besegra Gotland fanns det en del tydliga saker som Uppland skulle kunna utnyttja under matchen. Själv hade jag nog lite förhoppningar på att man skulle kunna vinna och ta sig vidare till kvalspelet.
Line-up innan matchen
Förutsättningarna var att seger krävdes för att inte bli sist i gruppen. Uddamålsseger skulle ge chans att kvala för att komma vidare till nästa gruppspelsfas. För att vinna gruppen, och därmed gå vidare direkt till nästa gruppspel, krävdes en tvåmålsseger. Man kom ut och visade direkt en bättre vilja än i fredags. Man kunde ta kommandot över mittfältet och ägde mer boll än Gestrikland och redan efter 7 minuter kunde man få in ett ledningsmål. Tack vare ett bra försvarsspel, där man sjönk med hela backlinjen för att minska ytorna för Gestrikland att slå sina långa bollar på anfallarna, kunde man störa de anfallsförsök som Gestrikland hade. Uppland hade även ett par riktigt fina lägen att utöka ledningen, men 1-0 stod sig till halvtidsvilan.
Jubel efter 2-0 till Uppland
I andra halvlek tog Gestrikland över mer av spelet och mellan 45 och 55 minuten kändes det som om kvitteringen började komma nära. Uppland orkade inte riktigt upp i press på mittfältet men storspel av mittbacken, och i mitt tycke matchens bästa spelare, Sara Schumertl stoppade de flesta framstötarna. Och när inte försvarsspelarna räckte till fanns ju dottern där allra längst bak....

När sedan Uppland kunde sticka upp i en kontring och göra 2-0 kändes det som om skrällen skulle kunna vara möjlig. Helt plötsligt ledde man gruppen.
Slutsignal och segerjubel!
Gestrikland fortsatte trycka på men nu hade Uppland fått igång energin igen. När sedan Pernilla Andersson, som jobbade kolossalt med djupledslöpning efter djupledslöpning, kunde göra 3-0 efter 72 minuter kunde vi börja andas ut på läktaren. Visserligen kom hon tydligt från offside när hon mötte bollen, men det uppmärksammades inte av den assisterande domaren. Bara ett par minuter senare gör Pernilla en ny jättelöpning och kan, ur nästan ingen vinkel alls, trycka in bollen mellan målvakten och stolpen. Bollen har precis fart nog att gå över linjen och vi har 4-0. Helt plötsligt är Gestrikland sist i gruppen och utslagna!
Härligt att se!
De sista minuterna blir mest en transportsträcka. Själv är jag mest orolig för att det skall bli ett slumpmål för Gestrikland, det hade varit trist för dottern att inte få hålla nollan när hon gjorde en sådan bra match. Bara att hon kunde spela var bra nog, med tanke på hur ont hon hade i sitt högerknä under hela lördagen.
Snygg lagbild
Efter slutsignalen blev det naturligtvis jubel. Tjejerna tackade publiken och ställde upp så att alla kunde ta lagbilder. Med tanke på de låga förväntningarna som många hade är gruppsegern inget annat än en bragd. Nu väntar nästa gruppspel i januari. Kan vi hoppas på en bragd till då?
Inte lika snygg lagbild

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar