måndag 5 november 2012

Futsalcup i Lindesberg

Svenska Fotbollförbundet tror mycket på futsal som framtidens sätt för fotbollen att konkurrera med andra sporter om både deltagare och publik. Efter en söndag i Lindesberg är jag nästan beredd att hålla med. Frågan är bara om det inte är traditionell fotboll som futsal kommer att konkurrera mest med? För visst är det härligt att sitta i en mysig inomhushall och matas med korta, intensiva matcher där det hela tiden händer något. Även när ett lag är överlägset det andra kan man njuta av teknik och spel, snarare än att fundera på varför man fortfarande står och fryser vid planen när det i praktiken är avgjort. Mellan matcherna matades vi med musik i högtalarna samtidigt som nästa lag värmde upp.

Dotterns lag inledde med en stabil seger mot gruppens sämsta lag. Man borde kanske gjort lite fler mål, något som så småningom straffade sig. Andra matchen var nyckelmatchen för att gå vidare. Man tog tidigt ledningen med 1-0 och kunde sedan ha kontroll på matchen. Det man inte hade kontroll på var de ackumulerade regelbrotten, vilket ledde till att man drog på sig en bonusfrispark med bara ett par minuter kvar att spela. Frisparken gick i mål och matchen slutade 1-1.
I sista matchen mötte man det överlägset bästa laget i gruppen. Förlust med ett mål skulle fortfarande innebära en plats i kvartsfinalen, men när man till slut förlorade med 0-3 innebar det respass.

Kul var dock att ytterligare en av dotterns gamla lagkamrater från flicklaget nu återupptagit fotbollsspelandet och bytt till dotterns nuvarande lag, vilket innebar att hon gjorde debut under cupen. För mig innebar det också ytterligare en trevlig fotbollspappa att snacka med på läktaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar