söndag 27 maj 2012

Tillbaka i Håbo

Idag var dottern tillbaka i Håbo, för toppmatch i serien. Under förra året när vi åkte flera gånger i veckan var det nästan alltid konstgräset som gällde, i år har Håbo valt att flytta matcherna till Björkvallen så att det blir lite mer arenakänsla.

ESK fick en pangstart, efter 5 minuter kom en boll i djupet och det sa bara "pang" så var den i mål, helt otagbart för målvakten. I övrigt var första halvlek ganska jämn, med ganska dålig fotboll från bägge lagen. Det var mycket "tennis", med boll åt ena hållet, boll åt andra hållet, och tillbaka igen. Med bara ett par minuter av halvleken kom kvitteringen. Dottern gjorde en bra räddning på ett skott, men ingen fångade upp Håbospelaren som blev fri på returen.
Kanon till 1-0
Första minuterna i andra halvlek skapade ESK två bra möjligheter att återigen ta ledningen, men utan att få till avsluten ordentligt. Efter det var det Håbo som dominerade spelet och skapade ett antal skottlägen, där de flesta gick över mål.

Håbos offensiv mattades mot slutet av halvleken och ESK kunde komma fram i några anfall, vilket ledde till att en av mina gamla F96-spelare, Joanna, kunde göra sitt första A-lagsmål till 2-1. Med cirka tio minuter kvar av matchen kom även 3-1 och matchen var avgjord.
Chans tidigt i andra halvlek - här måste bollen in!
Håbo försökte med en del långa bollar mot löpande anfallare på slutet, men dottern var bra med på de två möjligheter de skapade.

På hemvägen stannade dottern och jag på Mickes Grill, något vi gjorde rätt ofta efter matcherna förra året. Tre viktiga poäng innebär dessutom serieledning efter fem omgångar, nu återstår tre hemmamatcher innan sommaruppehållet.