söndag 6 november 2011

Ny tränare

Nu har dotterns nuvarande klubb hittat en ny tränare och i dag var det provträning för att låta tjejerna bilda sig en uppfattning om honom innan han erbjöds kontrakt. Trots en del prat om att det skulle komma nya eller nygamla spelare var det endast 12 spelare på plats, samtliga från årets säsong och de flesta födda 1996. Eller egentligen var det en "ny" spelare eftersom dottern tog med sig en tidigare lagkamrat från flicklaget som ville komma och prova på att träna med något annat lag än utvecklingslaget i hennes egen förening.

Träningen var ok, de körde bara teknik- och passningsövningar samt lite fys som avslutning. Efter träningen pratade ett par från styrelsen med tjejerna och frågade vad de tyckt. Alla sa att det varit bra, men i mitt tycke missade man den viktigaste frågan - vad hade gjort träningen bra? Var det att det mest var passningsövningar som gjorde träningen bra, i så fall blir nog nästa träning kanske sämre eftersom tränaren sa att det var en annorlunda träning i dag då han normalt sett har smålagsspel minst halva träningen? Var det bara det faktum att det inte erbjudits träning på en hel månad som gjorde att det var kul att få träna igen? Var det att man var så pass många som 12 på träningen, så att den kunde genomföras på ett vettigt sätt? Eller var det helt enkelt en bra träning med en tränare som kan motivera gruppen under kommande säsong?

På dotterns fråga om målvaktsträning fick hon veta att det var viktigt också och att det fanns någon i ett flicklag som man hoppades kunde hjälpa till med det, samt att man pratat med den som skulle hjälpt till med målvaktsträningen förra året. Då hann han inte med mer än ett fåtal träningspass...

Kompisen från flicklaget tyckte dock att det var riktigt bra, men då jämförde hon med träningarna i sitt nuvarande "utvecklingslag" där de inte verkar satsa speciellt mycket alls på utveckling. Nu verkar det bli träningar torsdagar och söndagar fram till nyår, det är bra att de kör igång igen så att alternativet finns om dottern bestämmer sig för att vara kvar i klubben.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar