lördag 30 april 2011

Mycket fotboll och tur med domsluten

I dag har det blivit mycket fotboll, en flickmatch och en dammatch live, sedan Chelsea - Tottenham framför TV:n.

Jag tog cykeln ner för att se mitt gamla flicklag, numera sammanslaget med F95, spela seriepremiär mot Hille IF från Gästrikland. Det soliga fina vädret som var när jag åkte hemifrån byttes till kallt, blåsigt och regnigt under matchen, vilket gjorde att jag var helt felklädd i shorts, T-shirt och bara en tunn jacka. Det enda som var sämre än vädret var hemmalagets insats, det verkade inte finnas någon energi och vilja alls och dessutom är jag väldigt frågande till hur man spelade taktiskt, bl.a. varför man valde att spela med en trebackslinje matchen igenom när det uppenbart inte fungerade. Det fanns en ljusglimt i hemmalaget, en spelare som faktiskt visade riktigt god energi, vilket jag sa till henne efter matchen när hon stod och pratade med kompisar om att hon tyckte hon också gjort en dålig insats. Utan hennes defensiva ingripanden hade förlustmarginalen definitivt blivit minst ett par mål större än de 3-9 som det blev nu.

Efter den matchen cyklade jag vidare för att se Fannas damlag spela seriepremiär hemma mot Rimbo. Efter att ha inlett ganska bra släppte man in motståndarna i spelet och det kändes som att man inte nådde upp till full kapacitet. Det räckte i alla fall till en hyggligt säker seger med 2-0, men man kommer att behöva höja sig betydligt om man skall bli det topplag som man tippas bli.

Efter lite kvällsmat var det dags för Londonderby på TV. Med lite hjälp av de assisterande domarna kunde Chelsea till slut vinna med 2-1 och fortsätta jakten på en eventuell ligatitel. I första halvlek kunde man kvittera genom en, tyvärr allt för ofta förekommande, tabbe av Tottenhammålvakten men reprisbilderna visar att bollen inte var helt över linjen, och i slutet av matchen gör man segermålet ur offsideposition, också det synligt på reprisbilderna. Samtidigt visar reprisbilder också att man inte får en klar straff i andra halvlek.

Hade det varit division 3 dam, med endomarsystem och total avsaknad av TV-kameror hade alla gått hem och kanske tyckt att det var tveksamt, men nu var det på elitnivå med reprisbilder ur fyra vinklar vilket antagligen innebär att diskussionen kommer att leva hos journalister och Spurs-fans, samt antagligen Manchester United fans om man tappar poäng i morgon, under flera dagar.

För den som undrar kan jag även berätta att dottern har det bra i England. Efter gårdagens stora byfest med anledning av "The Wedding" så har man i dag åkt för att spela bowling. Samt kanske shoppa lite, allt enligt uppgifter på telefon och Facebook....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar