tisdag 12 april 2011

Från plan till plan

Kvällen har ägnats åt ett projekt inriktat på spelarutbildning. Den egentliga målgruppen är F98 och deras ledare, men första kvällen var distriktslagsspelarna för F96 och deras utbildare inbjudna. Dottern var för krasslig för att åka med, men jag bestämde mig för att åka själv.

det blev en intressant kväll där det pratades mycket om vad som krävs för en tjej att nå internationell nivå inom fotbollen. Jag tror det var jättenyttigt för deltagande tjejer, många har säkert inte tänkt i så strukterade former på hur de skall nå sina mål. Om de ens har formulerat mål för sitt fotbollsutövande.

Det var även intressant för oss ledare, även om det antagligen var ännu nyttigare för dem som tränar F98-tjejer. Det är bra att SvFF och UFF försöker sprida kunskap om vad man behöver utveckla hos spelarna, och hur mycket det faktiskt krävs för att gå hela vägen. Med rätt utbildning från början ökar man chanserna för ambitiösa tjejer att nå elitfotboll, eller i alla fall förverkliga hela sin egen potential. Mer sådana initiativ, jag tror distriktsförbunden måste vara mycket mer delaktiga i att hjälpa till att utveckla och coacha unga lovande och intresserade spelare, annars är det risk för att man tappar många talanger i föreningar där man inte har utbildningsplaner eller tillräckligt kunniga tränare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar