onsdag 2 mars 2011

Fantastisk fotbollsunderhållning

Tänk om man befunnit sig i London i går... Nu fick jag se årets hittills bästa match på TV i stället. Jag pratar naturligtvis om Chelsea - Manchester United, som var en fantastiskt underhållande fotbollsmatch. Vi fick en första halvlek i högt tempo med två topplag som båda fick spela det spel de gör allra bäst. United anföll med bredd, man svepte ut bollar ända ut till sidlinjen för att försöka få isär motståndarförsvaret. Chelsea anföll med fart och spets, det finns inte många lag som så snabbt kan ställa om så många spelare från försvar till anfall. Trots att United hade mest boll var det Chelsea som hade de bättre chanserna. Helt logiskt var det därför United som ledde i halvtid.

Andra halvlek såg helt annorlunda ut. Fortsatt högt tempo, men mycket mer kamp och fysiskt spel på planen. Chelsea kom in, var mycket aggressivare och tog helt över spelet. Nye mittbacken David Luiz har varit en frisk fläkt i sina första matcher, i går tog han ett par steg ytterligare mot att skriva in sig i alla Chelseahjärtan. Han är uppenbarligen en av de bättre spelande mittbackarna i världen, det har han redan visat. Med en härlig kvittering och bara ett par minuter sedan en rejäl tackling på Rooney, fick han många pluspoäng hos hemmaklacken. Han fick dessutom ett gult kort och borde rimligen fått ett ytterligare kort innan han byttes ut.
David Luiz gör 1-1
Domaren såg nog till matchens bästa när han valde att släppa den situationen, och gjorde samma sak igen när han lät Vidic komma undan med en tillsägelse i stället för sitt andra gula kort. Att sedan Unitedbacken inte förstod att ta det lugnt, utan strax efteråt drog ner Ramires och därmed blev utvisad, kan inte domaren skyllas för. Unitedfans hävdar säkert också att det var en felaktigt dömd straff som avgjorde matchen. Jag kan sträcka mig till att den var hårt dömd, men faktum är att Zhikovs framfart stoppas av en fot i straffområdet.

Tyvärr är det antagligen för sent för att nå ikapp United nu, men det var tre viktiga poäng på vägen mot nästa års Champions League. Dessutom är det alltid skönt att vinna över United.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar