torsdag 24 mars 2011

Danmarks bomb!

Danmark släppte verkligen en rejäl bomb i dag då man meddelade att man drar sig ur division 1. Under året kommer man att satsa på Danmarks DFF i division 2 för att därefter flytta över den verksamheten till Sirius, i syfte att skapa en allsvensk damfotbollsförening i Uppsala.

Tanken är att man i år skall vinna division 2 och starta upp en fotbollsakademi, motsvarade den som Sirius redan har startat på pojksidan. Under nästa år skall man spela i division 1 (igen) och även i F17 Elit (som allsvenska- och division 1 klubbar erbjuds göra). Året därpå, 2013, skall man vinna division 1 för att redan 2014 vara uppe i allsvenskan.

Det känns som ett sent besked, Danmark har värvat tjejer under hela vintern. Dessa tjejer har naturligtvis valt Danmark baserat på vad de kunnat visa, bland annat att de skall ha lag i division 1 och division 2. Nu kan man "tvingas kvar" för att man redan hunnit anpassa sig till Danmark och därmed har svårt att gå till något annat lag. Kanske är detta avsiktligt?

Det blir inte helt lätt att garantera en serieseger i division 2 om man tappar spelarna av division 1 kvalitet, det går inte att garantera ens om man får behålla alla spelare. Men hela planen lutar sig tungt på att man skall spela i division 1 igen redan under 2012. Annars får man inte spela F17 Elit, och målsättningen med att nå allsvenskan till 2014 blir väldigt svår att nå.

Självklart är det bra om det finns intresse för en satsning på damfotbollen i Uppland (Uppsala), men helt klart är att detta kan rita om fotbollskartan rätt ordentligt. Till att börja med är det frågan om något annat lag kommer att erbjudas (och acceptera) den tomma platsen i division 1, så det är fler ställen än i Uppland det kan bli lite rörigt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar