tisdag 18 september 2012

Landskamp i Ockelbo

I dag har jag varit i Ockelbo för att se F97-landslagets första landskamp. Jag hade en av mina ditriktslagsmålvakter, Emma Holmgren, i startuppställningen. Upplands andra landslagstjej, Filippa Angeldal, fick komma in med en knapp kvart kvar att spela.

Tyvärr fick vi se ett blekt Sverige förlora med 3-4. Man inledde skapligt bra, eller så var det bara norskorna som började lite tafatt. Sverige tog ledningen efter 7 minuter, men Norge vände till 2-1 genom två snabba mål i 20 och 22 minuten. Svensk kvittering i 35 minuten och nytt norskt ledningsmål i 37 minuten, innan Sverige återigen kunde kvittera i halvlekens sista minut.

Andra halvlek såg länge ut att bli mållös, men Norge kunde avgöra med bara 3 minuter kvar (+ 3 minuter tillägg). Det svenska försvarsspelet fungerade inte alls. Man satte dålig press på bollhållaren och gav Norge chansen att lyfta långa bollar över backlinjen, som stod både högt och passiv. Den enda svenska spelaren, i mitt tycke, som var riktigt bra var lagkaptenen Michelle de Jong.
Michelle de Jong, bästa svenska spelare i dag
Emma hade det tufft med fyra mål i baken. Hon kom lite fel i djupled ett par gånger, säkert påverkad av att backlinjen inte täckte de ytor de borde. Hon fick dock visa sin klass när hon säkert tog hand om ett par höga inlägg, samt gjorde bra räddningar på två norska skott.

Filippas inhopp lyckades inte ändra något i matchbilden. Hon skapade ett bra skottläge åt sig själv, men utan att få till bollträffen, annars var hon ganska osynlig i sitt inhopp. Förhoppningsvis får hon starta i torsdagens match och kan revanschera sig då, tillsammans med det övriga laget.