tisdag 11 september 2012

Dramatiskt derby

Seriefinal och chans att säkra seriesegern när Håbo kom på besök. Dottern var tillbaka i målet efter att ha vilat ett par matcher pga sitt knä. Förutom att man bytte chanser med varandra precis i inledningen, tog dotterns lag kommandot i matchen och när klockan började närma sig halvtid kändes det som om man snart skulle kunna få till ett ledningsmål. Och mål blev det, men i "fel" målbur. På ett av få offensiva försök lyckades Håbo göra 0-1.

Strax därefter är det bud på kvittering, men Håbos målvakt går ut och bryter friläget. Med handen, utanför straffområdet. Målchansutvisning och frispark från bra läge. Den blir dock resultatlös och 0-1 står sig till halvtidsvilan. Det fanns de som tyckte att det var synd för matchen med utvisningen, men de visste inte vad som väntade i andra halvlek.
Bra frisparksläge efter målchansutvisningen
I andra halvlek fortsätter trycket för att kvittera, men på en kontring gör Håbo 0-2 med ett riktigt kanonskott. Dottern är på bollen men lyckas inte mota den. Matchen fortsätter på samma sätt, konstant press för att reducera och enstaka kontringsförsök. Man får till 1-2 men kommer inte längre, det blir för stressat i de lägen man skapar och utespelaren som tagit på sig målvaktströjan har fenomenal tur med de bollar som går på mål.
Hur man än försökte så studsade bollen inte rätt väg
Dottern får göra två fina frilägesingripanden mot slutet av matchen. Det ena är en situation liknande den där Håbomålvakten blev utvisad, men dotter går ut med benen på bollen i stället för handen. I det andra läget lägger hon sig och täcker målet snyggt och kan stoppa avslutet med benen.

Trots förlusten har man fortfarande allt i egna händer med två matcher kvar. Seger i nästa match så räcker det med oavgjort i sista omgången, förutsatt att inte Håbo tar in över 30 mål i målskillnad. Alternativt räcker det med att Håbo tappar poäng i någon av sina tre återstående matcher...

Slutligen stort beröm till domaren, den bästa jag sett denna säsong och antagligen någonsin i damfyran. Han höll en jämn och bra nivå, tjejerna fick gå in i närkamper och han blåste inte varje gång någon ramlade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar