onsdag 8 augusti 2012

DM-semifinal

Det är inte många lag som deltar i DM för flickor 16, men dotterns förening var anmäld trots att man flyttat upp alla F96-tjejer i damlaget. I går spelade man sin första match i DM, vilket innebar semifinal. På förhand såg Sunnersta ut som ett tufft motstånd, de har flera av sina F96-spelare i sitt A-lag.

Dotterns lag tog kommandot direkt och hade bud på ett första mål redan efter någon minut, men målvakten lyckades tippa bollen i ribban. Ett par minuter senare var det nära efter en hörna när målvakten tappade bollen och det blev rörigt framför mål.
Nära mål i röran efter att målvakten tappat bollen på en hörna
Man lyckades till slut få in ett mål och kunde gå till halvtidsvila med ledning 1-0. I andra halvlek fortsatte man ta kommandot och när 2-0 kom kändes det som att matchen i praktiken var avgjord.
2-0 via bortre stolpen efter att ha gått runt backen, snyggt!
Man kunde även göra ett tredje och så småningom, på tilläggstid, göra ett fjärde mål. Det fanns även chanser till ytterligare mål men även målvakten som stod i andra halvlek fick göra en fin räddning, då hon tippade en boll till hörna.

Dottern hade inte så mycket att hantera. I första halvlek spelade motståndarna sig snyggt fram till ett friläge, men dottern stod upp länge och tvingade anfallaren att skjuta, och då kunde hon rädda bollen. I andra halvlek kom hon ut bra framför fötterna på en framrusande anfallare och motade två skapliga skottförsök, annars var det mest att vara med på tillbakaspel samt att ta emot ett antal långbollar precis vid straffområdesgränsen.
Dottern hade en relativt lugn kväll och gjorde ett bra jobb
Nu blir det DM-final nästa helg på hemmaplan, Fanna IP i Enköping. Vilka som blir motståndare där är inte klart ännu, den andra semifinalen spelas inte förrän nästa onsdag.