söndag 15 januari 2012

AIK Girl Star Cup

Dottern blev inlånad till klubbens F96-lag för futsalspel i AIK Girl Star Cup. Eftersom vi aldrig spelade futsal med flicklaget, vi försökte spela fotboll även vintertid, kommer "våra" tidigare erfarenheter bara från förra vinterns DM- och SM-spel med Håbo F94.

I första matchen gjorde laget en rejält blek insats och förlorade alldeles för enkelt mot Vasalund. Det var egentligen den matchen man hade behövt vinna för att kunna ta sig vidare, men nu slutade den 0-5 och man visade upp ett riktigt svagt försvarsspel.
Dottern chanslös vid 0-1
I andra matchen, mot förhandsfavoriterna Värtan, var man mer energisk i sitt försvarsspel och lyckades dessutom tidigt få en straff som säkert sattes rätt upp i krysset. Värtan replikerade ganska snart och kunde sedan rycka ifrån till 1-4. Lite synd, hade man kunnat stå emot längre hade man kunnat stressa motståndarna och hade man spelat lika bra i första matchen hde det kunnat räcka till seger där.
Snyggt slagen straff, distinkt rätt upp i krysset!
För att gå vidare till kvartsfinal krävdes ett mindre mirakel, seger med minst fyra mål i sista gruppspelsmatchen mot Tyresö. Redan från start styrde Tyresö spelet och skapade mängder med chanser. Dottern storspelade och höll liv i matchen, det dröjde länge innan Tyresö fick in sitt andra mål och kunde punktera matchen. Det slutade med förlust 0-4 och en sistaplats i gruppen.
En av många Tyresöchanser
Positivt var att vi på läktaren fick se flera riktigt bra matcher, både jämna och spännande och matcher där ett riktigt bra lag fick chansen att spela ut och prestera fin fotboll. Positivt var också att man inte fallit för frestelsen att kräva entré av publiken. Det är ju ändå mest "nära och kära" som kollar på sina lag och jag tycker man skall vara försiktig med att ta betalt för att föräldrar skall få se sina barn spela match (eller uppträda på dansuppvisning, etc). Utan föräldrarnas stöd och deltagande skulle ungdomsidrott (och andra aktiviteter) få väldigt svårt med deltagare. Dessutom måste det vara roligare för deltagarna om man har familjen på publikplats?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar