måndag 26 september 2011

Nu är det slut...

Dagens rubrik får mig att osökt tänka på "Fem myror är fler än fyra elefanter"...
Till allvaret, för det var i alla fall allvar för dagens motståndare GUSK. De hade en chans till seriesegern ifall de vann samtidigt som Rex tappade poäng. Med minuten kvar av vår match fick de rapport om att Rex-matchen var slut, förlust för Rex, och både spelare och ledare jublade mitt under pågående spel.
Olivia Hedman, en av GUSK:s flicklandslagsspelare, i kamp med Ida
GUSK var det klart bättre laget och kunde koppla greppet om matchen från start, dottern fick mycket att göra i dag. Redan efter tio minuter gör hon en bra räddning vilket ger en GUSK-hörna. Efter en slarvig rensning av en försvarsspelare får en GUSK-spelare på ett bra skott och dottern gör en ny bra räddning. Tyvärr är det bara en gultröjad spelare som är med på returen och enkelt kan raka in 0-1. Innan första halvlek är över har GUSK ökat på till 0-3.
Ett av många fina ingripanden
I andra halvlek fortsatte GUSK att dominera och dottern tvingades till flera bra räddningar, bland annat en fin tippning över ribban på en hög boll. Läckraste ingripandet var dock det pantersprång hon hann med att göra när GUSK:s skyttedrottning Marija Banusic laddade på ett kanonskott ungefär från straffpunkten. Definitivt den svettigaste räddning jag sett i år!

Efter att GUSK kunnat öka på till 0-6 fick vi ett tröstmål. Dessutom var det riktigt snyggt, både ett bra förarbete och ett distinkt avslut. Emma Larsson, som fick göra sin första match från start i A-laget i dag, gjorde därmed sitt första mål i division 3. Att det dessutom räcker för att bli delad fyra i den interna skytteligan är mest ett tecken på hur svårt laget haft det med målskyttet under säsongen.
Emma Larsson, dagens målskytt
Att laget kommer på nionde plats, och därmed ramlar ner en division, känns inte lika jobbigt nu eftersom även laget ovanför strecket kommer att bli nedflyttat då det ramlar ner två uppländska lag från division 2. Nu hade det behövts 15 poäng och bättre målskillnad för att bli kvar i trean, och så många poäng känns inte rimligt att man skulle kunnat ta.

Stort grattis till GUSK och lycka till i division 2 nästa år!