tisdag 27 september 2011

De 60 (+8) bästa?

I går kväll tränade dottern med Sirius-Danmarks damlag igen. Under tiden passade vi på att ha möte om uttagningen till precamp för distriktslaget F97. Vi gick igenom alla de tjejer vi bedömt som tänkbart intressanta och jämförde hur vi upplevt dem när vi sett dem under observationsperioden.

I det stora hela gick det ganska enkelt att få fram en lista på vilka 60 utespelare och 8 målvakter vi skall kalla till precamp även om det finns ett antal tjejer som man gärna också hade sett att de skulle fått plats, men nu finns det bara 60 platser.

Har vi valt rätt spelare? Naturligtvis tror vi det. Jag hoppas att tjejerna som kommer på precamp bevisar att vi har rätt genom att visa rätt inställning och förstärka de positiva saker vi sett som observatörer.

Uttagningen visar återigen att det är en fördel att vara född tidigt på året om man vill nå tidiga framgångar inom sportens värld. 2/3 av spelarna är födda första halvåret, fyra av tio är födda årets tre första månader. Så ser det ofta ut i trupperna till Elitlägret och på de första ungdomslandslagslägren också. För de som är födda sent på året är det bara att fortsätta träna och utvecklas, redan inom ett par år brukar det vara betydligt jämnare fördelat med födelsedagarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar