söndag 11 december 2011

Premiär

I kväll var det premiärkväll. Premiär för dottern i nya laget, premiär i Luciacupen i Uppsala och premiär för mig att använda mitt frikort från UFF, vilket var tur att jag hade då de tog 50 kronor i entré!
Dottern i nya lagtröjan
Gruppen såg på förhand ganska tuff ut. I första matchen mötte man division 2 laget IFK Täby, men de visade sig vara betydligt svagare än man hade trott. Matchen slutar 0-0 efter att Täby haft matchens enda tre egentliga målchanser, som dottern klarade.
En av Täbys målchanser
Ytterligare en bra Täbymöjlighet
Bälinge, seriekonkurrenter i division 4, stod för motståndet i nästa match. En ganska tillknäppt match som länge såg ut att sluta 0-0, men med knappa 5 minuter kvar kunde Bälinge kontra in ett segermål.

I sista matchen fick divison 3 laget Vaksala en smakstart och gjorde 4 mål på mindre än fem minuter. Dotterns lag spelade i princip helt utan press i försvarsspelet, man bara backade hem och täppte för. Det fungerade ok i första matchen, sämre i andra och inte alls i tredje matchen. Vid tre av de fyra målen fick motståndarna stå ohotade och skjuta ur bra lägen. Först vid underläge 0-4 började man sätta fart och försöka ta för sig lite mer på planen och stundtals kunde man skapa lite längre anfall.
När man väl var i underläge började man försöka flytta upp spelet mer
Man lyckades också få till en riktigt snygg reducering. Det var en sekvens av direktpassningar från en frispark, där fyra av fem utespelare rörde bollen innan den gick i mål. Nästan klapp-klapp spel som på den gamla goda Sovjetiska ishockeytiden!
Sista passningen in framför mål innan reduceringen sitter
Matchen slutar 1-5 och man får åka hem med en oavgjord och två förluster. Det positiva är att de slapp åka för att spela en ny match kl 05.50 i morgon bitti... Det negativa var tyvärr spelet och inställningen under två och en halv match. Väldigt passivt spel, ingen press, ingen rörelse, ingen som försökte göra sig spelbar och ingen som tog några direkta egna initiativ. Först i underläge i sista matchen fick vi se lite mer positivt spel. Vi hoppas att man bara tar med sig det positiva och slutar upp med att stå stilla på planen, fotboll kan inte spelas stillastående!