onsdag 29 februari 2012

F97-tjejerna imponerade

I går spelade Upplandslaget F95 träningsmatch mot Sirius F17, som till största delen bestod av F97-tjejer som är aktuella för Upplandslaget F97. Man spelade tre "halvlekar" där den första halvleken var ganska jämn och utan några direkta målchanser. Båda lagen spelade fin, välorganiserad fotboll men utan att komma till några egentliga avslut. Med bara sekunder kvar av perioden lyckades Upplandslaget ordna 1-0 efter ett fint inlägg och nick.

I andra perioden såg det ut som om Upplandslaget tagit över. Man fick ett tidigt övertag i spelet och kunde göra 2-0, men strax efter reducerade Sirius med ett riktigt kanonskott vilket blev inledningen på en rejäl Siriusdominans. Man höll ihop försvarsspelet riktigt bra och skapade gång på gång farligheter när försvarsspelarna i Upplandslaget inte riktigt hängde med i svängarna. Innan perioden var slut hade man rättvist vänt resultatet till en ledning 3-2.

Dottern fick spela sista tredjedelen av matchen
I sista perioden fick dottern komma in i Upplandslaget. Sirius fortsatte vara det bättre laget på planen och hon fick göra ett par ingripanden. Upplandslaget kvitterade men kunde efter det inte skapa några riktiga chanser, däremot fortsatte man ge Sirius chanser genom svagt försvarsspel. Sirius kan göra 4-3 efter ett försvarsmisstag och man avslutar sedan målskyttet som man startade det, med ett fint distansskott (inte riktigt lika vasst som det första dock). Matchen slutar 5-3 till F97-tjejerna i Sirius mot F95-tjejerna i Upplandslaget.

Självklart var tränare Kalle Fremdling nöjd med spelarnas insats och det visar att det finns en rejäl potential i Upplandslaget F97, dessutom en rejäl konkurrens om platserna till Elitlägret i sommar. Dotterns insats får klart godkänt, ett par riktigt bra ingripanden och inte så mycket att säga om målen hon släppte in. Troligen läggs truppen till semifinalen i Cup Kommunal ut under morgondagen, då får hon veta om hon blir uttagen eller inte.