måndag 30 september 2013

Avslutar med seger

Säsongsavslutning i helgen med match mot Arboga, ett lag man slog ganska enkelt i vårmötet. Första halvlek blev tuffare nu och man hamnade i underläge efter schabbel mellan målvakten och en back. Man kunde dock kvittera och gick till paus med 1-1. Dottern hade fortfarande ont i låret och satt på bänken i första halvlek.
1-1 på nick efter hörna
Efter paus kom dottern in och kunde spela 35 minuter innan hon fick lov att kliva av igen. Själv tycker jag att hon kunde vilat hela matchen om låret inte var bra, men det var ju sista matchen på ett tag.
Det närmsta Arboga kom ett mål i andra halvlek
Mot slutet av matchen kunde man avgöra med två ytterligare mål, matchen slutar 3-1. Eftersom ett annat resultat gick Irstas väg räckte segern till att kliva upp till femte plats i tabellen. Det är godkänt som nykomligar, dessutom har man klivit upp direkt från division 4. Nästa år måste man lyckas minst lika bra eftersom man till 2015 kommer att minska antalet lag i division 2 och då krävs att man är sämst femma nästa säsong för att inte ramla ur....

torsdag 26 september 2013

Dottern som utespelare

De senaste två matcherna har dottern spelat forward i A-laget. Hon spelade en match som utespelare i U-laget tidigare och blev då tvåmålsskytt. Nu hade man ont om spelare inför mötet med serieledande GUSK 2 och eftersom andremålvakten fanns tillgänglig bestämde man att hon skulle spela målvakt och dottern forward, trots att hon var lite förkyld.
Dottern i grön tröja för omväxlings skull
GUSK var helt klart det bättre laget men Irsta lyckades ändå skapa några chanser i de få framstötar man hade. Dottern var inblandad i de flesta. Närmast mål var det i andra halvlek när hon sköt förbi en utrusande målvakt, men fick bollen en halvmeter över ribban.
Dotterns första målchans, men bollen smet en meter utanför stolpen
Matchen slutar 0-5, vilket var odiskutabelt. I matchen efter spelade man bortamatch mot Östervåla och dottern blev återigen uttagen som utespelare. Tyvärr hade hon fått en sträckning i låret på träningen i skolan och kunde bara spela 10 minuter innan hon blev tvungen att kliva av.
Nick efter hörna
Vid det laget ledde Irsta med 1-0 efter att dottern gjort sitt första mål i division 2. Östervåla kom sedan tillbaka in i matchen och kunde till slut vinna med 2-5. Inför säsongsavslutningen i helgen så har man klarat kontraktet i division 2. Vid vinst kan man ta sig upp till femte plats, vid förlust kan man ramla ner till åttonde plats. Det ska bli intressant att se vilken position dottern spelar i....