fredag 29 juni 2012

På väg hem

Nu är sisa matchen spelad, sista lunchen äten, sista väskan packad och vi sitter på bussen hem. Alla är rätt trötta efter en intensiv vecka, samtidigt är alla rätt nöjda eftersom det varit en fantastiskt kul vecka.

Dagens match mot Skåne blev en tuff utmaning. Vi kunde ta ledningen 2-0 i halvtid, men Skåne reducerade i andra halvlek. Jag tycker väl att vi fick lite dålig utdelning på våra chanser, bl.a. har vi flera fina hörnor.

Men vi får vara nöjda ändå med tre raka segrar under veckan. Efter matchen var det mat, packning och städning som gällde. Ombord på bussen genomförde vi de fyra sista spelarsamtalen vi inte hunnit med tidigare, sedan kunde vi koppla av...

Det tar nog en stund att smälta alla intryck, men just nu känns det som om jag skulle vilja tillbaka hit om ett par år. Flickor -00 kanske? Sedan vill vi naturligtvis tillbaka om två år, för att spela finalen i Cup Kommunal...

torsdag 28 juni 2012

Skador

I dag har det varit kanonväder i Halmstad, solsken och varmt. Tyvärr har vi också fått två spelare skadade...

På morgonens träning fick en av våra anfallare utgå med en skada i baklåret som gjorde att hon inte kan vara med mer under lägret. På eftermiddagens målvaktsträning drabbades en av våra målvakter av en stukad tumme som gör att hon inte kan spela i morgon. Lite extra trist i det fallet eftersom förbundets målvaktsansvariga gärna hade sett henne under matchen i morgon.

De hade gärna sett att båda våra målvakter spelat varsin halvlek, ett tecken på att bägge är med i diskussionerna om kommande landslagstrupp. Nu blev målvaktsuttagningen enklare, även om det är trist när skador påverkar.

I övrigt har dagen varit bra och för första gången hann äveb vi ledare ta en liten, och behövlig, middagsvila. Under kvällen har vi haft individuella samtal med en del av spelarna, resten hinns med i morgon då vi inte har match förrän kl. 11.30, då vi möter Skåne.

onsdag 27 juni 2012

Till Tylösand utan badväder

Dagen inleddes med att jag observerade målvakterna i en match, innan det var dags för oss att spela. Norrbotten bjöd på bra motstånd och det stod 1-1 i halvtid. I andra halvlek rättade vi till ett par saker i spelet och dominerade spelet. Matchen slutade 4-1, precis som Kalle förutspådde i halvtid....

Efter en snabb lunch åkte vi till Tylösand, där det var långt från badväder. Det var dock skönt bara att komma ut en stund.

På kvällen fick vi vara med när Thomas Dennerby presenterade OS-truppen. En av våra tjejer var framme på scenen och vann en jongleringstävling. Kvällen avslutades med EM-semifinal på TV, tyvärr med krånglande bredband så att dator ägnade mer tid att buffra bild än att visa den...

tisdag 26 juni 2012

Tisdag på Elitlägret = träningsdag

Dagen fylldes främst av två träningspass. På morgonen körde vi djupledspassning-friläge med målvakterna. När vi kom tillbaka till utespelarna passade deras sista övning perfekt in med vårt tema.

På eftermiddagen var det dags för höjdspel för målvakterna medan utespelarna jobbade med nick och inlägg. På kvällen såg vi finalen i Cup Kommunal, där Västerbotten vann rättvist. Dessutom fick vi se Ulrik Munter uppträda.

måndag 25 juni 2012

8-0 mot Göteborg

I morse var det match mot Göteborg. Tyvärr var vädret inget vidare, det regnade hela matchen villet gjorde att jag inte ville plocka fram kameran. Vädret påverkade dock inte spelet, vi spelade bra fotboll från start.

Efter 6 minuter kom första målet och 2,5 minuter senare stod det 3-0, vilket också blev halvtidsresultatet. Bara 15 sekund in på andra halvlek kom 4-0 och till slut vann vi med hela 8-0.

Efter matchen gick jag direkt för att, tillsammans med Göteborgs målvaktsinstruktör, observera matchen mellan Stockholm och Norrbotten. Tyvärr missade jag därför fotograferingen, men hann som tur var med lunchen.

Eftermiddagen ägnades åt ledarfortbildning och spelargenomgång. Vi fick kommentera de målvakter vi sett i vår observationsmatch och prata om deras olika kvaliteter.

Nu väntar vi på kvällspasset, där tjejerna skall få info om fotbollsgymnasium, mm. Prognoserrna pekar på bra väder i morgon. Vi hoppas de är rätt, det vore skönt med lite sol...

söndag 24 juni 2012

Elitlägret - söndag

Avresa från Uppsala kl. 07.00 i morse. Träning i regn på eftermiddagen. Massor med information till oss ledare nu i kväll. Strax sovdags.

Så summerar jag första dagen på Elitlägret. I morgon förmiddag spelar vi vår första match.

måndag 18 juni 2012

Utespelare

Dottern har varit lovad att få spela lite som utespelare i U-laget i division 6. Nu när hennes knä är helt bra blev det möjligt i bortamatchen mot Danmark 2. Matchen började riktigt illa med underläge 0-2 redan efter 6 minuter. Direkt efter det andra målet byttes dottern in och spelade vänsterback i ungefär 10 minuter, tills orken tog slut.
1-2 över målvakten
Medan hon var på planen hann man reducera på en snyggt slagen frispark, som gick in över målvakten. Efter 10 minuter på bänken kom dottern in igen, denna gång som högerback. Återigen spelade hon cirka 10 minuter innan lagledningen ropade av henne.
Dottern som tuff ytterback
Mot slutet av halvleken kom spelet igång bättre och man kunde gå från 1-3 till 4-3, varav det sista målet gjordes på tilläggstid. I andra halvlek startade dottern som vänsterback i en dryg kvart innan hon gick av för att återkomma som högerback under sista knappa kvarten. Matchen såg ut att avgöras när man gjorde 5-3, men Danmark kunde reducera, innan det på slutet rann iväg målmässigt till 9-4.
Snyggt nickmål efter snygg hörna
Dottern hade jättekul som utespelare, även om hon var enormt trött i benen. Hon spelade totalt 50 minuter av matchen och gjorde det riktigt bra, inga baklängesmål så länge hon var på planen. Vi får hoppas att hon får fler chanser att spela utespelare, som komplement till att vara målvakt.

söndag 17 juni 2012

Panaxia slutspel

Söndagsmorgonens kvartsfinal vanns med 1-0, vilket gjorde att jag slängde mig i bilen för att åka och se de två sista matcherna.
Tuffa tag vid en hörna
Semifinalen spelades mot Örebro, som var klart starkare på planen och dessutom visade mest (felaktig) attityd både bland föräldrar och spelare. Det tog 16 minuter av Örebropress innan  första målet kom.
Frilägesräddning
I andra halvlek kom ytterligare ett mål och matchen var avgjord. Det innebar match om tredje pris med bara en timme att hinna förflytta sig till rätt plan och att ladda batterierna på nytt.
En av många ingripanden på hörna
Tredjeprismatchen blev ett nytt möte med Bele-Barkarby. denna gång kunde de snabbt ta ledningen och sedan utöka med två ytterligare mål i andra halvlek. ESK var tröttkört och hade flera spelare på skadelistan, och fler som fick utgå under matchen.
Glada miner trots förlust i sista matchen
Naturligtvis är det trist att avsluta med två förluster, men det faktum att man tog sig till semifinal var en jätteprestation. Både ledare, spelare och föräldrar verkade nöjda med insatsen under cupen. Dottern var också nöjd, hon hade haft kul och konstaterade att det var ett bra tag sedan senaste övernattningscupen, nästan två år sedan Gothia Cup.

lördag 16 juni 2012

AIK Panaxia Cup

Dottern åkte med F97-laget på Panaxia Cup i går. Gruppspelet lottades på plats och första matcherna spelades på fredagskvällen. Man fick en bra start och besegrade Hammarby med 1-0.

I morse packade vi övriga i familjen, inklusive hundarna, in oss i bilen för att åka till Hallstavik och se de sista två gruppspelsmatcherna. Första matchen spelades mot Bele-Barkarby, som också hade vunnit sin match i går.
Kämpigt mot Bele-Barkarby
Det var mer kamp än skönspel och det spel som var dominerades av Bele-Barkarby. De hade också de flesta och bästa chanserna, bland annat en mycket bra frispark och ett flertal farliga hörnor. Dottern kunde dock mota allt de skapade och matchen slutade 0-0.

Som avslutning på dagen mötte man Sundsvall. Eftersom man spelade före den andra matchen i sista omgången visste vi att det behövdes minst oavgjort för att vara säkra på avancemang till slutspelet. Sundsvall hade mest boll och spelade bra fram till avslutningslägena, medan ESK var farligare i sina framstötar. Matchens enda mål kom på ett skott efter en hörnsituation, där målvakten är på bollen men tappar den.
Försvarsarbete mot Sundsvall
Segern innebär att man går obesegrade genom gruppen, och utan insläppt mål, vilket ger en andraplats i gruppen bakom Bele-Barkarby på sämre målskillnad. I morgon bitti spelar man kvartsfinal mot Vasalund och om man vinner den är man garanterade ytterligare två matcher.

söndag 10 juni 2012

Motståndare utan målvakt

I matchen mot Åsunda hade motståndarna bara 11 spelare med till start, samt ytterligare en som skulle ansluta under matchen. På uppvärmningen gick målvaktens axel ur led vilket ledde till att man både fick starta med bara 10 spelare på planen och med en utespelare i mål.
Målvaktsbyte i Åsunda
Trots både numerärt och spelmässigt övertag dröjde det ganska exakt halva första halvlek innan det blev mål. Därefter kom det ytterligare två snabba mål, vilket gjorde att Åsunda bytte in en annan spelare i mål. det hann bli ytterligare två mål, 5-0, innan halvtidsvilan och ytterligare en Åsundaspelare i mål efter paus.
ESK var klart starkare
I andra halvlek trillade det ytterligare ett antal mål, matchen slutar 11-0. Dottern hade inte mycket att göra, annat än en del hemåtspel och någon enstaka långboll från motståndarna. Skönt med storseger, men lite trist när dottern knappt får vara med i matchen.

onsdag 6 juni 2012

Flickmatch

Klubbens F97-lag saknar målvakt men eftersom de spelar i en F16-serie där överåriga tillåts kan de låna ner någon av damlagets målvakter, alla tre får vara med åldersmässigt. I dag var det dotterns tur att lånas ut, vilket också blev ett bra tillfälle att lära känna spelarna innan hon skall åka på cup med dem om ett par veckor.
Dottern hade det ganska lugnt på matchen i dag
Det blev mest spel mot ett mål och segern skrevs till 9-0. Motståndarna hade få egentliga möjligheter framåt och dottern var bra med på de bollar som slogs i djupet.

måndag 4 juni 2012

15-1

Söndagens match mot UIF var intressant i ungefär 12½ minut. Då gjorde Ina sitt, ESKs och matchens tredje mål för att fullborda ett hattrick på tre minuter (första målet kom efter 9½ minut). Efter det var det mest en väntan för att se hur stor segern skulle bli.
Ina och övriga ESK:are tog sig lätt förbi UIF
Efter 6-1 i halvtid kunde siffrorna till slut skrivas 15-1. Dottern hade det ganska långtråkigt i målet, men jag gissar att anfallarna hade desto roligare. Antagligen hade UIF:s bägge målvakter (de bytte i halvtid) inte så roligt de heller...
Bildbevis på varför domaren blåste straff.
Samma UIF-tjej gjorde självmål på en annan hörna, hon hade nog ingen bra dag...