söndag 27 maj 2012

Tillbaka i Håbo

Idag var dottern tillbaka i Håbo, för toppmatch i serien. Under förra året när vi åkte flera gånger i veckan var det nästan alltid konstgräset som gällde, i år har Håbo valt att flytta matcherna till Björkvallen så att det blir lite mer arenakänsla.

ESK fick en pangstart, efter 5 minuter kom en boll i djupet och det sa bara "pang" så var den i mål, helt otagbart för målvakten. I övrigt var första halvlek ganska jämn, med ganska dålig fotboll från bägge lagen. Det var mycket "tennis", med boll åt ena hållet, boll åt andra hållet, och tillbaka igen. Med bara ett par minuter av halvleken kom kvitteringen. Dottern gjorde en bra räddning på ett skott, men ingen fångade upp Håbospelaren som blev fri på returen.
Kanon till 1-0
Första minuterna i andra halvlek skapade ESK två bra möjligheter att återigen ta ledningen, men utan att få till avsluten ordentligt. Efter det var det Håbo som dominerade spelet och skapade ett antal skottlägen, där de flesta gick över mål.

Håbos offensiv mattades mot slutet av halvleken och ESK kunde komma fram i några anfall, vilket ledde till att en av mina gamla F96-spelare, Joanna, kunde göra sitt första A-lagsmål till 2-1. Med cirka tio minuter kvar av matchen kom även 3-1 och matchen var avgjord.
Chans tidigt i andra halvlek - här måste bollen in!
Håbo försökte med en del långa bollar mot löpande anfallare på slutet, men dottern var bra med på de två möjligheter de skapade.

På hemvägen stannade dottern och jag på Mickes Grill, något vi gjorde rätt ofta efter matcherna förra året. Tre viktiga poäng innebär dessutom serieledning efter fem omgångar, nu återstår tre hemmamatcher innan sommaruppehållet.

onsdag 23 maj 2012

Seger i Sunnersta

I måndags kväll var det match i Sunnersta. Själv hann jag inte komma förrän det gått en kvart av matchen, pga kommittémöte på förbundet. Tur ändå att det är nära från Idrottens Hus till Sunnersta, eller snarare att matchen inte spelades längre bort (eller hur det nu blir).

Tremålsskytt
Första halvlek var riktigt dålig, det enda som var ok var att ESK kunde gå till halvtidsvila i ledning. I andra halvlek var spelet lite bättre och man dominerade matchen ganska klart. Trots det kunde Sunnersta kvittera efter schabbel och dålig kommunikation mellan målvakt och mittback. Det dröjde till senare hälften av halvleken innan man äntligen kunde ta ledningen igen, och därefter säkra segern genom att göra 3-1.
Det tog stopp för Sunnersta
Segern var odiskutabel, trots att ESK inte spelade särskilt bra. Sunnersta är, för mig, den stora negativa överraskningen i serien så här långt. Jag såg dem under försäsongen och trodde nog att de skulle kunna vara med på övre halvan i tabellen, men så har det inte sett ut nu under de första omgångarna i serien. Det verkar dessutom som om ESK, Håbo och Fanna 2 redan håller på att gå ifrån övriga lag i toppen av tabellen.

söndag 20 maj 2012

Även F96 har haft Enköpingsläger

Även F96 hade camp i Enköping, dock bara torsdag till fredag. Dottern var förkyld och kunde endast delta till viss del. På torsdagen skulle man mött Västmanland men de tackade nej till match då de hade svårt att få ihop ett lag. Nu blev det bara match på fredagen, en match där Stockholm visade sig vara klart bättre.
Stockholm var starkare än Uppland
Samtidigt kanske det var tur att det bara blev en match. Uppland hade också ont om spelare, kvällen innan hade det kommit två återbud och ett antal spelare föll bort under campen. På matchen var det nästan lika många spelare bredvid planen som på planen.
Fåtaligt på bänken
Trots att vi bodde på samma skola träffade jag knappt på F96-tjejerna alls under campen. Vi bodde i varsin ände av skolan och de hade olika mattider, det var egentligen bara när vi var tidiga till fredagens frukost som vi stötte på dem men då var inte dottern där eftersom hon sov hemma för att inte smitta de övriga med sin förkylning.
Bra nickavslut på en Stockholmshörna

Magiskt...!

lördag 19 maj 2012

Enköpingslägret

Nyss hemkommen från Enköpingslägret, också camp 3 för F97. Även om det känns lite udda med att sova borta på hemmaplan så var det skönt att ha en kort resa till campen.
Torsdagsträning
På torsdagen körde vi två träningspass. På eftermiddagen fick vi sällskap av målvakterna från Västmanland då de inte hade någon målvaktstränare med på lägret.
Målvaktsingripande
Fredag morgon spelade vi vår första match som Uppland F97, mot Västmanland. Efter en lite trevande start fick vi igång spelet bättre och bättre. Matchen slutade med en rättvis seger, 4-0. Alla spelare i truppen fick spela under matchen.
Målläge mot Västmanland, men den här gången blev det inte mål
Fredag eftermiddag inledde vi träningen lite lättsamt för målvakterna med övning där vi gjorde avslut med nick. Vi övade även en del på skorpionen. Under slutet av träningen fick alla tre målvakterna visa vad de går för när utespelarna tävlade i en skottövning.
Anfall mot ett tätt Stockholmsförsvar
I morse spelade vi vår andra match, mot Stockholm denna gång. Det var två mycket bra lag som möttes och det var tät kamp över hela planen. I tredje 30-minutersperioden drabbas vi tyvärr av tre skador. Först fick vår nyinbytte målvakt utgå när ett hårt, men ganska enkelt skott, studsar precis framför henne. Studsen blev riktigt elak på den ojämna planen och hon fick bollen mitt i ansiktet och blev rejält groggy samtidigt som hon började blöda näsblod. När vi precis behandlat klart henne fick nästa spelare utgå efter att hon fått en boll i bröstet och fick svårt att andas och medan hon behandlas åker en ytterligare spelare på en stukning i en närkampssituation. Vi är dock det starkare laget sett över hela matchen och vinner rättvist med 2-0.
På språng framåt
Efter lunchen hade vi individuella samtal med alla spelare innan vi avslutade med en lätt träning där tjejerna tävlade mot varandra med egenkomponerade lösningar på fasta situationer.

Helgen har varit tuff och intensiv men fantastiskt kul. Vilka duktiga spelare vi har! Vi ledare har också fått en hel del matnyttig information inför Elitlägret i Halmstad, vilket är nästa gång vi får träffa tjejerna i Upplandslaget.

tisdag 15 maj 2012

Match i Månkarbo

Eftersom matchen förra helgen blev uppskjuten då motståndarna hade ont om spelare blev det en ytterligare bortamatch som lagets andra match. Av de åtta motståndarlagen är det tre lokala lag, två lag från Uppsala och tre lag dit det är lite längre att åka. Allra längst är det till Månkarbo, men nu är två av tre längre resor avklarade.
Kamp i inledningen av matchen
Redan inledningsvis tog bortalaget kommando och 1-0 kom redan efter 7 minuter. Resten av halvleken var det mesta spelet på mittplan, med lite fördel för ESK. Tyvärr tog man ofta lite för lång tid på sig med bollen, gärna en liten extra touch för att lägga den tillrätta, annars hade övertaget varit större. På övertid, orsakat av en huvudskada, fick man en frispark som målvakten inte kunde hålla, vilket gav 2-0 till halvtidsvilan.

Undanrensning efter hörna
I andra halvlek var man mer beslutsamma, både i närkamperna och med bollen. Det, kombinerat med att flera av hemmalagets spelare verkade helt tappa orken, gjorde att man kunde skapa ett antal chanser framåt. Med bara 10 minuter kvar att spela kom 3-0, vilket definitivt avgjorde matchen. Tyvärr kan hemmalaget reducera med matchens sista spark, när endast två spelare löper hem mot en motståndare och bägge två står och tittar när hon får prickskjuta bollen in i mål via stolpen. Direkt på avspark blåser domaren av och matchen slutar 3-1.
3-0 rullas in enkelt efter att målvakten rundats