söndag 27 februari 2011

Det är ingen slump

Finalerna i Futsal-SM har avgjorts i Göteborg. I båda flickklasserna var det två Stockholmslag som möttes i finalen. Hammarby, som var de som slog ut dotterns lag i SM-kvalet, vann F17-finalen över AIK. Hamamrby var även i final i F15, men där forlorade man på straffar mot "ärkerivalen" Värtan.

Det är ingen slump att Stockholmslagen går långt i SM. Det var tredje året i följd som ett lag från huvudstaden vann  F17-klassen. När det gäller F15 är det ännu "värre", där har Stockholmslag vunnit sedan 2004. Varför är det så?

En faktor är naturligtvis att man har ett stort urval, man är naturligtvis det största fotbollsdistriktet i Sverige. Till viss del handlar det även om att ett framgångsrikt lag kan locka till sig de duktigaste tjejerna i trakten vilket gör att laget blir ännu starkare. Men det handlar om mer än det...

Som jag ser det är den viktigaste faktorn till Stockholmslagens framgång att det finns en bredd på toppen. Man kan inte värva ihop ett topplag och hålla nivån om man inte regelbundet får möta andra lag på rätt nivå. Att möta lag på rätt nivå gäller oavsett om man är bäst i Sverige eller sämst i Uppland, mot rätt motståndare kan man utvecklas på match. Mot fel motståndare, för bra eller för svaga, ger inte matchen mycket alls.

Jag är rätt trött på alla som tycker att det viktigaste för flick- och damfotbollen är att "tjejerna fortsätter spela flickfotboll längre". Ja, det är viktigt att den möjligheten erbjuds och ur ett socialt perspektiv är det jättebra. Men, ur ett perspektiv där lovande unga fotbollstjejer skall få chansen att kanske bli elitspelare, då är det viktigaste att "tjejerna fortsätter spela fotboll på rätt nivå längre". Tyvärr är det i Uppland låg nivå på de äldre flicklagen, vilekt gör att duktiga yngre tjejer måste upp tidigt i damfotbollen alternativt flytta. Stockholm verkar vara det enda distriktet i Sverige där man har tillräcklig bredd och spets för att kunna erbjuda den möjligheten.

Grattis Hammarby till SM-guldet!

lördag 26 februari 2011

Träning på hemmaplan

För omväxlings skull var det vi som hade nära till träningen i dag. I väntan på att få bort snön från nya föreningens konstgräsplan hade vi lyckats få en tid på konstgräset i Enköping. Nästan perfekta förutsättningar för att vara en träning i februari - helt grön plan och nollgradigt i luften. Flera av tjejerna fick ta av sig lite när de blev varma under träningen.

Tyvärr bara elva tjejer på plats, så jag fick hoppa in och hjälpa till för att det skulle bli jämnt antal i den inledande övningen. Jag måste nog sprungit hårdare än alla spelarna, jag var helt slut medan de knappt verkade ansträngda alls. För det kan väl inte ha berott på att jag har dålig kondis?

fredag 25 februari 2011

Uttagen till Camp 2

I dag kom uttagningen till Camp 2 med Upplandslaget. Dottern blev återigen uttagen, men två av målvakterna från Camp 1 var bortplockade till förmån för två målvakter som inte varit med tidigare. Jag har ingen koll på någon av de två nya, det skall bli kul att se vilken nivå de håller. Det är en av de saker som är riktigt kul med distriktslagscamperna, alla spelare håller så pass hög nivå att det blir väldigt bra träningar.

Från gamla flicklaget kom två av de tre utespelarna från Camp 1 med även till Camp 2, från nya laget fick alla tre tjejerna som var med förra gången chansen att vara med igen.

Enda baksidan är att dottern inte kan utnyttja biljetterna till finalen i Melodifestivalen eftersom hon skall sova över i Roslagsbro den kvällen, lite synd eftersom vi fixat biljetter till rad 3 på parkett...

torsdag 24 februari 2011

Intervaller

Med hallen upptagen före fyspasset kan vi inte köra målvaktsträning, vilket gör att målvakterna får köra löpträning tillsammans med utespelarna. I kväll var första passet med intervaller, totalt fem löpningar om 800 meter för de som orkade hela vägen.

Det var lite segt på fysträningen efteråt, många hade tagit ut sig ordentligt på intervallerna. Dottern hade nog föredragit målvaktsträning, hon låg inte i topp vad gällde konditionen. Nästa vecka vet hon vad intervallträningen handlar om, då blir det nog lättare...

onsdag 23 februari 2011

Träningsfri kväll

Det blev en träningsfri kväll för dottern, ledaren för fysträningen ringde in sjuk. Själv har jag träningsvärk sedan i går, jag var och spelade curling i Uppsala. Som Bambi på hal is, för säkerhets skull med en glidsula på ena skon, är det svårt med balansen. Dessutom skall man glida iväg med stenarna eller följa med stenen och sopa. Ömmandet i höger lår och ljumske är nog en kombination av att man spänner sig för att inte ramla omkull och att man använt muskler som är vana att inte behöva användas så mycket. Men den gamla reklamslogan gäller fortfarande - Curling är cul!

tisdag 22 februari 2011

Akuten och röntgen

Vi var inte helt eniga hemma angående omfattningen av dotterns fingerskada. Jag var helt säker på att det bara var en stukning, medan hustrun ville bli säker på att det inte var något brutet. Som i de flesta familjer segrade hustruns vilja, så hon tog med dottern till läkaren i går. Man kunde konstatera att det var en stukning som orsakade smärtan, men på röntgen såg man att det även fanns en liten fraktur.

På akuten lyckades hustrun få en överläkare att kontrollera fingret och han konstaterade att varken stukningen eller frakturen var något att oroa sig för. Det är ok att träna men hon bör tejpa fingret för att ge det lite extra stadga. Hon kan även känna smärta i fingret, men det är inget problem eftersom vi alla vet att lite smärta bara är karaktärsdanande...

Den enda fråga som återstår att lösa är om det var hustrun eller jag som hade rätt. Visserligen var det en liten fraktur, som hon trodde, men det var stukningen som hon kände av. Jag kommer nog att fortsätta försöka hävda att det var jag som hade rätt, trots allt...

måndag 21 februari 2011

Uppenbarligen fler som reagerade

I lördags "skämtade" programledaren Rickard Olsson i Melodifestivalen apropå att man skulle till Malmö nästa vecka. Han meddelade att där fanns de svenska mästarna i fotboll, medan det i Linköping inte fanns någon fotboll alls. Jag reagerade drekt och undrade om det skulle bli lite storm i ett vattenglas över att han missat att Linköpings FC är ett rätt hyggligt fotbollslag. Tydligen är han nu anmäld till granskningsnämnden.

Läser man kommentarerna på Aftonbladet handlar det mycket om att han sa "fotboll" och inte "damfotboll", det är de vanliga kommentarerna om att "damfotboll är så dåligt och ointressant jämfört med herrfotboll". Någon kommentator noterar att även svensk herrfotboll är rätt dålig jämfört med proffsligorna.

Visst är det skillnad på dam- och herridrott, oavsett sport, men gör det skillnad på var gränsen för elit går? Var Kajsa Bergqvist bäst i världen i "damhöjdhopp"? Är Anja Pärssons alla VM-medaljer mindre värda eftersom det är "damutförsåkning"? Det kanske är dags att komplettera Svenska Dagbladets bragdmedalj med en motsvarande för damidrottare, så att vi inte riskerar att blanda ihop "riktigt idrott" och "damidrott". Kanske Svensk Damtidnings bragdmedalj då? Dessutom behöver vi ett Jerringpris för bara damidrottare, ett s.k. "Kärringpris"....

söndag 20 februari 2011

Det gör ont...

Dotterns finger blev inte bättre över natten, snarare tvärt om. Rejält ont och omöjligt att spela målvakt i dag. Hon ringde tränaren i morse och gav beskedet, inte kul men inte mycket att göra åt. Lite extra tråkigt då det var seriefinal mot gamla föreningens A-lag. Precis inför samlingen ringde tränaren tillbaka och undrade om hon kunde spela utespelare.

Motstånderna var numret för stora i dag, med mer "bredd på toppen" och mer tyngd i närkamperna kunde de dominera matchen. Dotterns lag stretade emot bra men släppte tyvärr in två mål strax före halvtidsvilan. Dottern satt på bänken första halvlek men fick komma in som vänsterback i andra halvlek. Matchen slutade 0-4, men det borde ha blivit åtminstone något mål framåt. Man fick ett par rejält fina chanser, bland annat frispelade dottern en av anfallarna vid ett tillfälle, men med lite otur i avsluten och bra målvaktsspel blev det inga mål.

lördag 19 februari 2011

Två knän, en fotled och ett finger

Träning i inomhushallen i kväll igen. Hallen ger utmärkt träningsmöjlighet såhär på vintern. Undrar om det inte är bättre investerade pengar med en 7-mannahall än med en 11-mannaplan utomhus?

Det var bra fart på tvåmålsspelet på träningen också, tyvär även bra fart på användandet av sjukvårdsväskan. Två knän, en fotled och ett finger som behövde plåstras om. Det mesta verkade som tur är inte vara så allvarligt, de är nog snart fit for fight igen.

fredag 18 februari 2011

Har vunnit en iPad tävling!

Jag hade helt glömt bort att jag varit med och tävlat om en iPad, tills jag fick ett mail i dag med rubriken: Santa Maria "Maya - Ipad tävling" - GRATTTIS

Ett kort tag trodde jag att jag vunnit en iPad, men det visade sig att jag fått 11-20 pris, vilket är TexMex produkter för 150 kr. Nåja, vad är väl en iPad, den kan ju vara? Den kan ju vara dötrist och långtråkig och alldeles .... alldeles underbar....

Förresten. Att grattis stavas med tre T är inte mitt påfund, det stod så i mailet.

torsdag 17 februari 2011

Perfekt träningsanläggning

Torsdagar kör vi målvaktsträning när utespelarna är på löpträning. I kväll skulle vi fortsätta jobba med höga bollar och jag hade tagit med videokameran för att målvakterna skulle få se sig själva i aktion. Vår hall vi brukar vara i är inte stor, så man får anpassa sig lite efter förutsättningarna.

I dag fick vi verkligen anpassa oss.... Eftersom hallen brukat stå tom har ingen tänkt på att boka den, så i kväll var det ett pojklag som bokat in sig och hade fysträning på "vår" målvaktsträningstid. Vi letade lite efter en alternativ plats att vara på men hittade ingen, så tjejerna fick köra sin målvaktsuppvärmning i en korridor innan vi flyttade ut i entrén eftersom det var högst i tak där (eller minst lågt i tak i alla fall).
Som synes funkade det nästan att träna på höga bollar....

onsdag 16 februari 2011

Den årliga vårstädningen

Varje vår går vi igenom alla fotbollskläder hemma för att se vad som fortfarande går att använda och vad som behöver skaffas inför säsongen. Jag städade mina kläder i helgen och i dag har vi nästan gått igenom dotterns, betydligt fler, kläder. I år var det lite speciellt med tanke på klubbytet, vilket gör att vi kanske sorterat bort saker som annars kunde fått vara kvar en säsong till, men eftersom det var försett med gamla klubbmärket så har det blivit bortsorterat ändå. Man kan inte köpa allt nytt men jag antar att Zlatan slängde alla Barcelonaprylar när han flyttade tillbaka till Italien, om han ens haft några egna. De får väl till och med träningskalsonger från klubben, som materialförvaltaren tvättar och lägger fram åt dem?

Vi har behållit det mesta av det vi hade, man får vara glad att gamla föreningen inte tryckt klubbmärken på byxorna. Då kan man åtminstone använda dem utan att fundera över om det är ok eller inte. Att träna i kläder märkta med tidigare föreningars tryck är väl ok, men till match eller andra mer "officiella" sammanhang bör man försöka hålla sig till aktuell förenings klädprofil. Snart kommer dock årets uppsättning av träningskit och overaller från nya föreningen, då blir det lättare att vara rätt klädda. På söndagens match, när jag var med på bänken, hade jag en vanlig röd pikétröja och ett par träningsoverallsbyxor från gamla föreningen. Som sagt, bra att det inte finns klubbmärke på overallsbyxorna.

tisdag 15 februari 2011

Bra instruktörer

Något jag slagits av direkt i den nya föreningen är hur bra tränarna arbetar med att instruera spelarna på träning och match. Man sätter inte bara igång en övning, utan man är med och ger instruktioner och förklarar, inte bara hur utan lika mycket varför.

I gamla förengen, och på många andra ställen antar jag, hände det ofta att man bara satte igång en övning utan att gå in och instruera där det behövdes. Jag föredrar metodiken i den nya föreningen.

söndag 13 februari 2011

Vänsterback

I dag var det match mot jumbolaget i inomhusserien. Man passade på att låta andremålvakten vakta måslet och dottern fick spela utespelare, vilket hon såg fram emot. När hon fick veta att hon skulle spela vänsterback var det väl inte riktigt lika kul, det är precis som hon fick göra i gamla föreningen och hon tänkte det skulle vara likadant.
Dottern i utespelartröja, en ovanlig syn numera
Efter matchen var hon jättenöjd. Hon uppmanades gång på gång att följa med framåt i anfallen och kunde både bryta fram själv och servera framspelningar till sina lagkamrater. Dessutom fick hon slå hörnorna i andra halvlek, varav en kunde stötas in i mål av en lagkamrat. Hon tyckte att hon tillåtits vara mycket mer aktiv i spelet än hon fick vara i backposition i gamla föreningen.

Hur gick det då? Säker seger med 11-1 och långa stunder ett riktigt trevlig spel. Nästa vecka avslutas inomhusserien med en ren seriefinal mot gamla föreningens A-lag. Jag antar att dottern inte är utespelare då och hoppas att man kan vinna matchen, och därmed serien.

lördag 12 februari 2011

Konstgräshall skulle alla ha

I kväll har vi tränat i konstgräshallen i Bro, vilket var helt fantastiskt bra. En 7-mannaplan inomhus räcker långt ur träningsperspektiv. Skönt att slippa snö, is och kalla vindar, som annars är ett faktum om man tränar på konstgräs (utomhus) på vintern. Hoppas vi kan få fler tider i hallen...

fredag 11 februari 2011

Att vara nummer 1

Dottern har alltid gett 100% på träning och match, men nu som förstemålvakt i ett seniorlag är det viktigare än någonsin att visa att man är nummer ett. Under det gångna året med målvaktsträningar i gamla föreningen har förstemålvakten där varit ett mycket bra föredöme för de andra målvakterna och alltid varit mycket aktiv på träningarna.

Nu i nya föreningen är det dottern som måste vara föredömet. Jag kommenterade just det på väg hem i går, att jag tyckte hon visade mycket bra inställning på träningen trots att mycket av övningarna var riktade främst mot den andra målvakten. Det är svårt att lägga upp ett träningspass så att man ger alla målvakter tillräckligt utvecklande träning, men det är minst lika svårt att som spelare motivera sig till att ge allt på övningar som man kanske inte får ut så mycket av. I går var det dottern som klarade sin uppgift bäst av oss två.

torsdag 10 februari 2011

Målvakter har det bra

På torsdagar är det fotbollsfys på träningen och innan det tuffa passet är det löpträning. I kväll skulle man börja köra tuffare med intervallträning på löpningen, så alla utespelare gav sig iväg ut i snökaos, kyla och halka.

Men inte målvakterna... Vi kör målvaktsträning under tiden utespelarna löper. Visserligen kör vi på ganska hårt vi också, men vi är inomhus och det är knappast jobbigare än löpträningen. Just nu är det bra att vara målvakt (och målvaktstränare), det blir omvända roller om en månad när man går ut på regnblöta, lortiga planer. Då brukar vi målvaktstränare alltid vara angelägna om att köra mycket fallteknik med våra målvakter...

onsdag 9 februari 2011

Möte med fritidschefen

Gamla föreningens ordförande och jag var och träffade den nya fritidschefen i dag. Det visade sig naturligtvis att vi redan kände varandra då han är ledare i en annan förening och gick en ledarutbildning jag höll hos dem för ett par år sedan.

Vi ville diskutera konstgräs! Dels ville vi ta upp frågan om de luddiga prioriteringsreglerna och fördelningen av tider mellan ungdomsverksamhet och seniorverksamhet, dels konkret att man skulle titta på den snedfördelning vi upplever att det är med tilldelningen mellan olika föreningars ungdomsverksamhet.

Vi pratade också om kommunens förhoppningar att kunna anlägga en ytterligare konstgräsplan och vår förhoppning att den då byggs på den anläggning där vi brukar bedriva vår verksamhet och inte där den sista grusplanen finns i dag. Fritidsnämnden håller med oss, det är bättre att lägga konstgräsplanen där det finns verksamhet i stället för att tvinga verksamheten att transportera sig till konstgräsplanen. Vi hoppas att de kan övertyga tekniska nämnden och politikerna om detta enkla och självklara resonemang, men det är långt från säkert.

Vi gick hem med ett löfte om att man skulle titta på snedfördelningen i år och, framför allt, bli bättre tydligare med prioriteringsreglerna till kommande vintrar. Det verkar finnas en stark önskan att frigöra mer tid för ungdomsverksamhet på konstgräset, vilket vi ser mycket positivt på.

tisdag 8 februari 2011

Mellancamp

UFF har kallat till en extra camp för distriktslaget, något de kallar en "mellancamp" eftersom den är extrainsatt mellan camp 1 och camp 2. Det är ett antal tjejer uttagna som inte var med på precamp och därmed får en chans att visa upp sig. Tittar man lite på vilka föreningar de representerar så får man intrycket av att det kanske är så att man i jämförelsen av de olika spelarobservatörernas värderingar av spelare kanske underskattat spelarna i en del föreningar (eller snarare kanske överskattat spelarna i andra föreningar).

Dessutom är det ett antal tjejer uttagna som varit med på precamp, och i flera fall camp 1, men som nu får en ytterligare chans att övertyga om att de skall vara aktuella för kommande camper. Två av tjejerna från flicklaget är uttagna, en för första gången och en som var på camp 1. Det innebär att det nu är totalt sju av "mina" tjejer som fått chansen att visa upp sig för distriktslagsspel.

För min del tänkte jag osökt på denna låt när jag hörde begreppet mellancamp. Lyssnar ni noga hör ni fotbollskopplingen i textraden "Jacky's gonna be a football star"...

måndag 7 februari 2011

Vad skall vi träna på?

Jag städade ur lite (nåja, ganska mycket) gamla anteckning och dokument rörande ungdomsfotboll i kväll. Bland annat hittade jag ett dokument som beskriver spelarprofiler för ungdomslandslagsspelare, utgivet av SvFF. Där sätter man upp krav på egenskaper för anfalls- och försvarsspel för alla positioner på planen.

Mycket är styrt beroende på position, backar skall ha bra press- och tacklingsteknik, innermittfältare skall vara mycket bra passningsspelare, forwards skall vara mycket bra avslutare och målvakter skall ha mycket bra grepp och fallteknik. Det som är gemensamt för samtliga positioner är bra mottagningsteknik.

Om det är en av de viktigaste förmågorna, oavsett position på planen, varför är det då så många tränare inom ungdomsfotbollen så dåliga på att instruera sina spelare i mottagningsteknik, och varför ser man inte till att öva detta under de allra flesta träningspass?

söndag 6 februari 2011

Jämlikhet?

Denna helg är det pojkcup i Idrottshuset. Det är elitklubben som arrangerar för 31 året och man kör både P16 och P14. Självklart är det den som varit inspirationen när vi själva startade vår tjejcup, som gick av stapeln för femte gången under förra helgen.

Inför tjejcupen kom det in en mindre notis i lokaltidningen och efter cupen fick vi, i fredags, se en dryg halvsida i tidningen. Bevakningen från lokaltidningen var bättre både 2009 och 2010, med fler bilder och egenkomponerad text.

I fredagens tidning fanns det också en kvartssida inför pojkcupen och redan i lördagens tidning var det en kvartssida om premiärmatchen i cupen, där ett lokalt lag spelade. Följer man det normala mönstret kommer det att vara en halvsida i måndagens tidning och två till tre sidor i tisdagens tidning med mycket bilder och reportage från pojkcupen.

Är verkligen nyhetsvärdet så olika mellan pojkfotboll och flickfotboll? Det är ungefär lika många lokala lag med i respektive cup, det borde alltså vara ungefär lika många föräldrar (och därmed läsare) som är intresserade av att läsa om cupen? Är skillnaden mer än att pojkar spelar riktig fotboll och tjejer spelar flickfotboll, beror det även på vilken förening som arrangerar?

Missförstå mig rätt, vi är jätteglada att det skrivs om vår cup men tycker naturligtvis att det vore kul om det skrevs lika mycket när tjejfotboll ockuperar Idrottshuset en helg som det gör när det är pojkfotboll, pingis eller annan idrott...

Bollstanäs SK segrade i tjejcupen förra helgen


lördag 5 februari 2011

Bra start på Tips-SM

Jag brukar alltid vara med på Tips-SM, åtminstone de första veckorna till vinstchansen är borta. Denna vecka trodde jag på en rätt enkel omgång med många favoritsegrar och tippade därefter. Det blev 12 rätt, vilket är en bra start på Tips-SM (även om jag antagligen inte är ensam om många rätt denna vecka). I den Stryktipstävling jag driver sedan många år på http://www.spelarforum.se/ tippar vi en helgarderad och sju halvgarderade, vilket gav mig trettan där.

Nu skall jag bara lista ut vad jag skall göra med mina 58 kr som var vad tolvan gav denna vecka...

fredag 4 februari 2011

15 år

I morse skrålade vi "Ja må hon leva" för dottern. som alltid tidsanpassat så att jag skulle hinna med tåget. Det verkade som om presenterna gick hem, en iPod Touch, biljett till Jeff Dunham, och en T-shirt. Otroligt att barnen blir så gamla utan att man själv åldras alls....

Hon fick även presenter på träningen i går, eller i alla fall ett par träningsoveraller från nya föreningen. Det är bra, alla tidigare overaller är ju i förra föreningens färger och märkta med det klubbmärket.

torsdag 3 februari 2011

Skadad på träningen

Jag alltså, inte dottern. Vi inledde med målvaktsträning, de båda målvakterna och jag. Vi jobbade mest med greppträning, men hann med lite spänst/smidighet också. Därefter är det fysträning och den brukar jag undvika, det tar ju en stund att plocka ihop koner och övrigt efter målvaktsträningen... ;-)

Medan tjejerna fystränade stod jag och pratade med en annan ledare och helt plötsligt vred jag till högerfoten lite, vilket räckte för att snedbelasta den och därmed åka på en liten stukning. Jag haltade lite på väg ut till bilen efter träningen, men det var ingen som verkade tycka synd om mig så uppenbarligen haltade jag inte bra nog.

onsdag 2 februari 2011

Borde väl inte vara någon konst(-gräs)

I vår kommun finns det bara en konstgräsplan, eller egentligen två men det återkommer jag till. Inför varje vintersäsong gör kommunen en prioriteringslista baserat på vilken division de olika föreningarnas seniorlag spelar i. Det innebär att den enda "elitklubben", för närvarande i division 2, hamnar på plats ett. Därefter kommer de två herrlagen i division 4 tillsammans med damlaget i division 3, vilket anses vara jämförbart, osv. Med i rangordningen finns även elitlagets juniorer och äldsta pojklag, med anledning av att de skall spela i "juniorallsvenskan" respektive "pojkallsvenskan" (låter finare än det är, totalt ca 100 lag är med i de olika serierna i pojkallsvenskan).

Ingen har hittills kunnat förklara hur prioriteringslistan skall styra fördelningen av tränings- och matchtider, annat än att man prioriteras mer ju högre upp man befinner sig. Hur det kopplas till antalet ttäningstider eller vilka tider man får är det ingen som vet. Dessutom är det så att all ungdomsverksamhet (utom elitklubbens äldsta pojklag) helt saknas i prioriteringen.

Kanske är det rätt? Kanske skall man främst möjliggöra för seniorlagen att träna vintertid, eller skall man satsa på ungdoms- och breddfotboll på en plan som faktiskt betalas med skattemedel (intäkterna motsvarar knappt driftskostnaden, investeringen har kommunen tagit). Och i den mån som ungdomsverksamhet skall förekomma på planen, borde det då inte vara självklart att alla föreningar ges samma möjligheter? Till saken hör även att elitklubben har en egen konstgräsplan, 7-manna, som de använder främst för sina ungdomslag. Övriga föreningar hänvisas till inomhushallar på vintern, problemet är bara att det knappt finns några tider där pga vintersporter som handboll, basket och innebandy.

Nu visar det sig även att elitklubben har fått betydligt fler, och bättre, tränings- och matchtider än den breddförening jag alltid arbetat för. Bara under april har de fler matcher inbokade på lag födda 96-98 än vår förening fått under hela perioden februari-april. Dessutom är de flesta av våra matchtider lagda kl. 19.00-21.00 på söndagar, vilket måste vara den mest eftertraktade matchtiden av alla (hur gör man en smiley så att alla 100% säkert förstår ironin?).

Nästa vecka skall vi träffa kommunen och diskutera detta, samt frågan om var en ny kommande konstgräsplan skall placeras. Såvitt vi förstår har tjänstemännen på kommunen gått emot förre fritidschefens förslag. Han ville att den skulle placeras på den anläggning där vår förening bedriver merparten av sin verksamhet, där dessutom både 11-mannaplanen och 7-mannaplanen snart är obrukbara pga obefintligt kommunalt underhåll. Förslaget nu är tydligen att den skall byggas på den anläggning där elitklubben bedriver merparten av sin verksamhet. Det är nog logiskt, jag vet bara inte på vilket sätt...

tisdag 1 februari 2011

Debut mot gamla lagkompisarna?

Jag kan inte låta bli att kommentera gårdagskvällens värvning i premier league. Jag har aldrig gillat Fernando Torres, men alltid vetat att det berott på att han är så bra och alltid spelat i fel lag (jag gillar varken Spanien eller Liverpool).

Men nu hoppas jag verkligen att han kan komma tillbaka till normal standard så fort som möjligt, i form är han en av världens vassaste målgörare. Kan det bli så att han debuterar för Chelsea på söndag mot just Liverpool?